תלמידי התיכונים חזרו ללמוד בבתי הספר, אך ארגון המורים ומשרד האוצר לא הגיעו להבנות על הסכם קיבוצי חדש ועיצומי הארגון נשארו על כנם. המורים הונחו שלא להזין לתלמידים ציונים, לא להישאר בבתי הספר מעבר לשעות הלימוד ולא לצאת לפעילויות חוץ בית ספריות. לקראת תקופת הבגרויות התלמידים לא יודעים מה ציון המגן שלהם.

"לא ברור למה שוב פוגעים בילדים שסבלו בקורונה", זעמה אחת האימהות. "לא ברור איך מאפשרים למחדל הזה לקרות. הילדים המסכנים לומדים ונבחנים – אבל נשארים חסרי אונים בגלל ההתנהגות הדרקונית הזו". האם הוסיפה כי בית הספר ממליץ לתלמידים מסוימים לגשת למועד ב', אך לא מסביר להם במה טעו. 

זיוה בן פורת, אימא לתלמיד בכיתה י"ב, פנתה לשר החינוך יואב קיש ודרשה שיתערב בנושא. "השימוש בתלמידים ככלי נשק להשגת המטרות שהם מבקשים אינו מידתי", כתבה בן פורת. "מצפה ממך לפעול לביטול הפגיעה בתלמידים, עיצומי ארגון המורים גורמים לעיוות עצום".

רן ארז, יו"ר ארגון המורים (צילום: חדשות 12)
רן ארז האשים: "מתעלמים מדרישותינו" | צילום: חדשות 12

ארגון המורים הודיע על פתיחה בעיצומים בסוף חודש אוקטובר, בעקבות הקיפאון, לטענתו, במשא ומתן מול משרד האוצר על הסכם קיבוצי חדש. הארגון דורש בין היתר להעלות את שכר המורים המתחילים. יו"ר הארגון, רן ארז, טוען לסחבת מצד האוצר בניהול המו"מ על שכר המורים. לדבריו, כשנפגשים שני הצדדים אז ברור שהפערים אדירים: "גם דרישות הארגון שמילואן אינו כרוך בעלויות מכל סוג, זוכות להתעלמות".