בתום משא ומתן מאומץ חתמו משרד האוצר והסתדרות המורים הבוקר (רביעי) על הסכם קיבוצי - ובכך הסירו את איום השביתה ואפשרו את פתיחת שנת הלימודים כרגיל. אחד מהנושאים שהיה בלב המגעים הוא לוח החופשות שהשתנה במסגרת ההסכם החדש ולאחר פשרה שהושגה בין הצדדים בנושא. 

בעוד שבאוצר ביקשו בתחילה לשנות עשרה ימי חופשה למורים, סיכמו הצדדים על שינוי של חמישה מהם. עוד לא ברור אם השינוי בלוח החופשית יחל בשנת הלימודים הקרובה או בשנה הבאה, ובעוד שבהסתדרות המורים אומרים שרק בעוד שנה, באוצר אומרים שידונו על זה. במקרה של שינוי בלוח החופשות, המורים ילמדו בתענית אסתר, ל"ג בעומר וימי האסרו חג בפסח, שבועות וסוכות. בתמורה 3 ימים יועברו לחופשה שתהווה "גשר" בין יום כיפור לסוכות, ו-2 ימים יינתנו כימי בחירה למורים. 

השינויים בלוח החופשות בשנת הלימודים:

"גשר" בין סוכות לכיפור (08.10-06.10) - לא לומדים 

אסרו חג סוכות (18.10) - לימודים כרגיל

המשמעות: חופשת יום כיפור וסוכות (17-4.10)

תענית אסתר (06.03) - לימודים כרגיל

המשמעות: חופשת פורים (8-7.03)

אסרו חג פסח (13.04) - לימודים כרגיל

המשמעות: חופשת פסח (12.04-28.03)

ל"ג בעומר (09.05) - לימודים כרגיל

המשמעות: אין חופשת ל"ג בעומר

אסרו חג שבועות (27.05) - לימודים כרגיל (בשנה הקרובה לא, כי זהו יום שבת)

המשמעות: חופשת שבועות (27-25.05)

הצדדים סיכמו גם שבית הספר של החופש הגדול יימשך עד סוף חודש יולי - ויכלול את תלמידי כיתות א' עד ד'. כלומר, הוא יוארך משלושה שבועות לחודש (תוספת ממוצעת של כ-7 ימים).בחישוב התוספת של "בית הספר של החופש הגדול" וימי הלימודים בל"ג בעומר ובתענית אסתר - 12 ימי לימודים נוספים במערכת החינוך התסנכרנו עם המשק.  

בתחילה רצו באוצר להמיר 10 ימי חופשה של המורים, אך מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד הסכימה רק ל-5 ימים וסירבה לשינויים נוספים. שר האוצר ליברמן התייחס לנושא בהודעתו לאחר שהושג ההסכם: "הצלחנו להביא לסנכרון ימי החופשה בין אלו של התלמידים לאלו של ההורים. מדובר בצעד ראשון בדרך לסנכרון עמוק יותר".