המשא ומתן בין משרדי האוצר והחינוך להסתדרות המורים לגבי חתימה על הסכם שכר חדש עם הגננות ועובדי ההוראה התחדש היום (שני) אחרי חודש של קיפאון. כפי שפרסמנו אמש ב"המהדורה המרכזית", האוצר הציע כי שכר מורה בשנתו הראשונה יתחיל ב-9,000 שקלים בחודש - עלייה של כ-30%. בהסתדרות המורים דחו את ההצעה ואמרו שימשיכו להילחם על שכר התחלתי של 10,000 שקלים בחודש למורה מתחיל. לדבריהם, "הפערים נותרו גדולים מאוד וההצעה שהונחה היום גרועה יותר מהמצב הנוכחי".

לפי הודעת האוצר, תוספות השכר יינתנו לכלל המורים בכל דרגות הוותק אך "יינתן תעדוף משמעותי של משאבי ההסכם לטובת המורה המתחיל". במסגרת ההצעה, יוגדלו בעד 90% גמולי התפקיד המוענקים למורים בגין ביצוע תפקידי הליבה, כך שהסכום המינימלי לגמול בגין ביצוע תפקידי חינוך כיתה, ריכוז שכבה וסגנות מנהל (שני ומעלה) יעמוד על 1,100 שקלים בחודש (השיעור הקיים היום או 1,100 שקלים - הגבוה מביניהם).

באשר להוספת תפקידים חדשים, משרד האוצר הציע שמנהלים יוכלו ליצור תפקידים חדשים בהתאם לאופי בית הספר, ימנו מורים מצטיינים ויקבלו עבורם גמול של 600 שקלים בחודש. כמו כן, הוצע מענק התמדה בגובה 18,000 שקלים לאחר שלוש שנות הוראה, סכום המשקף תוספת של 500 שקלים בחודש.

לפי הצעת האוצר, היקף המשרה המינימלי שבו ניתן להעסיק מורים יוגדל מ-50% ל-70%. שכר מנהל מתחיל יעמוד על 18,000 שקלים - עלייה של כ-24%. למנהלים שיבצעו תפקידים נוספים, כגון חניכה וליווי של מנהלים אחרים, תוענק תוספת שכר של כ-2,000 שקלים בחודש.

ילדים בדרך לבית הספר (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
סיכוי לשביתה. אילוסטרציה | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

ההצעה כוללת גם את צמצום הפער בין ימי החופשה של המורים לאלה של ההורים. "הקטנת פער של חמישה ימים על ידי החלפת ימי החופשה של 3 ימי איסרו-חג, ל"ג בעומר ותענית אסתר לימי שישי סמוכים", נכתב בהודעת האוצר. "כמו כן, הקטנת פער של 3 ימים נוספים על ידי קיצור החופשה שלפני חג הפסח והעברת הימים לגשר בין יום כיפור לסוכות".

"במסגרת ההצעה, יינתנו למנהלי בתי ספר מגוון כלים אשר ירחיבו את הסמכות שלהם ויאפשרו גמישות, יעילות ומצוינות במערכת", נמסר. "בין הכלים שהוצעו: אפשרות להעסקה מעל 100% משרה, גמישות למנהל בהליך הפיטורין וכן הארכת התקופה עד לקבלת קביעות. ניתן יהיה להעסיק עובדי הוראה בחוזים אישיים לטובת התמודדות עם מחסור, צמצום פערים וגיוס 'טאלנטים'".

הפגנת המורים בתל אביב, 30 במאי 2022 (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
הפגנת המורים בתל אביב | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

בהסתדרות המורים דחו את מתווה האוצר וההערכה היא שלא תושג פריצת דרך בחודש הקרוב. "לצערנו הפגישה שוב התפוצצה ועוד לפני שהסתיימה האוצר כבר הפיץ את תוכנה", נמסר. "הפערים נותרו גדולים מאוד וההצעה שהונחה היום גרועה יותר מהמצב הנוכחי. פקידי האוצר ממשיכים להציע הצעות שפוגעות בעובדי ההוראה באופן ממשי ולבצע מניפולציות במספרים".

"בהתנהלותם זאת", האשימו בהסתדרות המורים, "פקידי האוצר, ממשיכים להעמיק את המשבר במערכת החינוך ומעמידים בספק רב את פתיחת שנת הלימודים במועדה. אנו קוראים לראש הממשלה יאיר לפיד ולשר האוצר אביגדור ליברמן להיכנס באופן אישי לעובי הקורה ולפתור את המשבר הלאומי בחינוך".