שבועיים וחצי לפתיחת שנת הלימודים, וגם השנה - בכלל לא בטוח שזה יקרה. המשא ומתן בין משרד האוצר למורים עדיין תקוע והמחלוקות בין הצדדים רק מתגברות. שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון האשימה הערב (שלישי) בריאיון למהדורה המרכזית את משרד האוצר בכך שהוא לא רוצה להגיע להסכם. לדבריה, "התלמידים, ההורים והמורים לא באמת מעניינים אותם, מבחינתם אפשר לשבות גם עד חודש דצמבר".

במשרד האוצר הסכימו לתגמל מורים צעירים והעלו את שכרם בכ-30%, כך ששכר מורה מתחיל יעמוד על 9,000 שקל לחודש. אך שרת החינוך טוענת כי הנתונים הללו לא באמת משקפים את המציאות.

"מה שמוצג זה לא מה שבאמת קיים", אמרה שאשא-ביטון. "משרד החינוך הציג מתווה מאוד ברור לאיך צריך להיראות שכר המורים כדי שאנחנו באמת נבטיח את האופק והיציבות למורים המתחילים וגם לא נפגע במורים הוותיקים. צריך לזכור שהמורים הוותיקים הם 60% מהמערכת, מדובר באנשים שהם עדיין צעירים ואנחנו צריכים אותם, את הניסיון שלהם".

כיתה, אילוסטרציה (צילום: פלאש 90 \ GREGORY LIFSHITS, חדשות)
פתיחת שנה"ל תידחה? | צילום: פלאש 90 \ GREGORY LIFSHITS, חדשות

"האוצר לא רוצה הסכם, אני אומרת לך את זה חד-משמעית", האשימה השרה. "אני נמצאת בתוך הדיונים כבר מחודש ינואר, חודש חודש, יום יום, שעה שעה, במיוחד בחודש וחצי האחרונים כשאנחנו התחלנו את חודש יולי וניסיתי לבנות איזשהו מערך אינטנסיבי של משא ומתן שלא קרה".

את אומרת ששר האוצר ליברמן לא רוצה הסכם עם המורים?

"אני אומרת שזה גורמים באוצר. ואני מוכרחה לומר לך לגבי שר האוצר ליברמן, הוא אמר בתחילת יולי שתוך שבועיים שהוא רוצה להגיע להסכם. אני גם מאמינה לו שהוא רוצה להגיע להסכם, הוא גם נמצא איתי בקשר לאורך כל הימים והתקופה האחרונה, וזה הזמן לסגור את ההסכם הזה. אנחנו נמצאים שבועיים לפני תחילת שנת הלימודים ואני לא אתן שהתלמידים לא יידעו אם הם הולכים ליום לימודים ב-1 בספטמבר".

שר האוצר שבוי בידי הפקידים שלו?

"הדינמיקה הקיימת היא שהאוצר לא רוצה להגיע להסכם. התלמידים, ההורים והמורים לא באמת מעניינים אותם, מבחינתם אפשר לשבות גם עד חודש דצמבר, הם גם אומרים את זה בתוך הדיונים".

שר האוצר אביגדור ליברמן (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
שאשא-ביטון: "מאמינה שליברמן רוצה בהסכם" | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

שאשא-ביטון הוסיפה: "קודם כל שלא ישקרו, יש כסף. מתהדרים כל הזמן בכך שיש לנו יתרות ויש לנו עודפים של 30 מיליארד שקלים. אפשר לסגור את ההסכם הזה היום. לא מחר, היום".

על השאלה אם היא תתמוך בשביתה של המורים ובדחיית שנת הלימודים במקרה שהמשא ומתן לא יגיע לידי הסכם, השיבה השרה: "לדבר איתי שבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים על צווי מניעה או אם תהיה שביתה או לא זה לומר לי בעצם שלא רוצים להגיע להסכם, לא רוצים לפתור את המשבר ואני חושבת שזה אומר הכול. אני אמשיך להילחם ונמשיך לעשות הכול כדי לפתוח את שנה"ל בשביל ההורים והילדים".