בתי הספר והגנים במחוז מרכז יושבתו היום (חמישי) עד השעה 10:00 בעקבות עיצומים של הסתדרות המורים. השביתה תחול בחטיבות הביניים, בתי הספר היסודיים וגני הילדים, בעוד שמוסדות החינוך המיוחד יפעלו כרגיל. השביתה מתקיימת כמחאה על התנהלות משרד האוצר במשא ומתן מול הסתדרות המורים על תנאי עובדי ההוראה. "מערכת החינוך נמצאת במשבר הכי עמוק מקום המדינה", טענה מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד.

היישובים והערים שבהם הלימודים יחלו מאוחר:

אבן-יהודה, אורנית, אליכין, אלפי-מנשה, אלקנה, אלעד, אריאל, באר-יעקב, בית-דגן, בני-עי"ש, ברנר, גבעת-שמואל, גדרה, גדרות, גזר, ג'לג'וליה, גן-יבנה, גני-תקווה, גן-רווה, דרום-השרון, הוד-השרון, זמר, חבל יבנה, חבל מודיעין, טייבה, טירה, יבנה, יהוד-מונוסון, כוכב-יאיר-צור-יגאל, כפר-ברא, כפר-יונה, כפר-סבא, כפר-קאסם, לב השרון, לוד, מזכרת בתיה, נחל שורק, נס ציונה, סביון-גני יהודה, עמנואל, עמק-חפר, שדות דן (עמק-לוד), פרדסיה, קדומים, קדימה-צורן, קלנסואה, קרית-עקרון, קרני-שומרון, ראש העין, ראשון לציון, רחובות, רמלה, רעננה, שוהם, שומרון ותל-מונד.

בהסתדרות המורים ובמשרד החינוך דורשים שהשכר ההתחלתי של מורים חדשים יעמוד על 10,000 שקלים, בין היתר כדי להיאבק בנטישה של עובדי הוראה רבים. שר האוצר ליברמן הכיר בחשיבות העלאת שכר המורים ואף הביע בכך תמיכה, אך לצד זאת ציין 4 עקרונות מנחים מבחינתו לקידום הסכם שכר חדש: צמצום פערי השכר בין המורים הוותיקים לצעירים, האפשרות לתמרץ מורים על מצוינות ולא רק על ותק, צמצום הפער בין חופשות ההורים לחופשות התלמידים וגמישות ניהולית למנהלי בתי הספר.

"אני חושבת שמערכת החינוך נמצאת במשבר הכי עמוק שהיה מקום המדינה. מסוף שנת 2019 אין לנו הסכם שכר – אנחנו דורשים את מה שמגיע לעובדי ההוראה כדי שלא ינטשו", הצהירה בן דויד. "זו קריאת השכמה לממשלה - המשבר בחינוך מעמיק. יש תוהו ובוהו בגלל הסחבת בגיבוש הסכם השכר".

מחאת המורים (צילום: תומר ניוברג, פלאש 90)
מחאת המורים לפני כשבוע | צילום: תומר ניוברג, פלאש 90
מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד (צילום: פלאש 90)
מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד | צילום: פלאש 90

בן דויד הוסיפה: "אנחנו מונעים מצב שבו נגיע ל-1 בספטמבר ולא יהיה מי שיקבל את התלמידים בגנים ובבתי הספר. יש כיום מצוקה קשה מאוד, יש מורים שמחנכים שתי כיתות, איפה נשמע דבר כזה!? לכן אנחנו לא מחכים לרגע האחרון, אנחנו מתריעים על המצב כבר מספר חודשים. מינואר אנחנו נמצאים במשא ומתן ולצערנו האוצר גורר רגליים, מנותק ואטום בלי לדעת מה שקורה בשטח".

בן דויד תקפה את התנהלות משרד האוצר במשא ומתן על הסכם השכר של המורים, והגיבה לטענות שלפיהם הסתדרות המורים מתעדפת מורים ותיקים על פני צעירים: "מי שבקיא במשא ומתן יודע שבמשרד האוצר רק מדברים. אני בעד להעלות את השכר למורים הצעירים וגם את השכר של המורים הוותיקים. אני רוצה העלאת שכר גדולה יותר למורים הצעירים משמציעים במשרד האוצר".

כ-15 אלף מורים ומורות הפגינו בשבוע שעבר ברחבת מוזיאון תל אביב במחאה על תנאי העסקתם, תחת הכותרת "די להרס מערכת החינוך". מטרת ההפגנה הייתה להפעיל לחץ לקראת חתימת הסכם שכר חדש עם משרד האוצר. בין המסרים שנכתבו על השלטים שהונפו: "ישראל מתייבשת ממורים", "שכר הוגן עכשיו", "המורה הזה הוא עני", "קלאס באפס מעמד", "תמיד הכי חשוך לפני עלות השכר" ו"מורה יקר? לא בשכר".