ליאן פישלר בת ה-3 מירושלים סובלת ממחלת אפילפסיה לא מאוזנת. בשנה האחרונה הוריה נאלצו להיטלטל עמה בלילות לבתי חולים בעקבות התקפים ממושכים שמסכנים את חייה. כדי שתוכל להגיע לגן הילדים כמו כולם – היא זקוקה לליווי סייעת. אלא שעיריית ירושלים ומשרד הרווחה מפילים את האחריות זו על זו – והפעוטה היא זו שמשלמת את המחיר.

במשך שלושה חודשים הוריה של ליאן מנסים להשיג עבורה את הסיוע שאליו היא זכאית, וזאת בזמן שהם עסוקים בבדיקות ובאשפוזים על בסיס יומי בבתי חולים. "שלושה חודשים שאני נלחם – ואף אחד לא רוצה לעזור לי", תיאר שחר פישלר, אביה של ליאן, בשיחה עם N12.

גן ילדים (אילוסטרציה: 123RF‏)
"הילדה לא במסגרת כי הרשויות מפילות אחריות". אילוסטרציה | אילוסטרציה: 123RF‏

"מה הילדה שלי אשמה? היא לא במסגרת כי כל הגופים מסירים אחריות" הוסיף האב. "ליאן ממשיכה לשבת בבית, וגם השגרה שלנו נפגעת כמפרנסים". עוד הסביר כי "מאחר שליאן איננה מאוזנת – היא מחויבת לקבל סייעת צמודה בהמלצת הרופאים הנוירולוגים והרפואים להתפתחות הילד שטיפלו בה".

ממחלקת האפילפסיה של בית החולים שיבא נמסר על אודות מצבה של ליאן: "זקוקה לסייעת רפואית צמודה במהלך כל שעות הלימודים, שתשגיח עליה בעת ההתמודדות עם המצבים הרפואיים".

עיריית ירושלים (צילום: אנה קפלן, פלאש 90, חדשות)
עיריית ירושלים | צילום: אנה קפלן, פלאש 90, חדשות

ילדים מגיל הכניסה לגן ילדים עירוני שזקוקים לטיפול או השגחה רפואיים זכאים לקבל סייעת מטעם המדינה בהיקף של 4 שעות יומיות. הגשת הבקשה נעשתה באמצעות פנייה לרשות המקומית שבה נמצא המוסד החינוכי של הילד. המסמכים מועברים לבחינת משרדי הרווחה והחינוך, שם יוחלט על היקף שעות הסיוע לתלמיד. מידי שנה נאלצים ההורים לחדש את הפנייה ולצרף מסמכים עדכניים.

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "משרד הרווחה הוא הגורם המאשר העסקת סייעת לפעוטות בגילאי חצי שנה עד שלוש, המשרד הוא גם הגורם המממן ובעל הסמכות לדון בבקשות, אשר מועברות אליו באמצעות אגף הרווחה של עיריית ירושלים. במקרה דנן, הועברה למשרד הרווחה בקשה להעסקת סייעת עבור הפעוטה והתקבלה תשובה שלילית. ההורים הגישו ערעור על ההחלטה ובשלב זה ממתינים להחלטת משרד הרווחה".

ממשרד הרווחה טרם נמסרה תגובה.