בתי הספר והגנים במחוז ירושלים יושבתו היום (ראשון) עד השעה 10:00 כחלק ממחאה על התנהלות משרד האוצר במשא ומתן עם הסתדרות המורים על תנאי עובדי ההוראה. אם לא יהיו שינויים דרמטיים, השביתה תתקיים לאחר שביום חמישי האחרון הושבתו הלימודים במחוז המרכז.

במסגרת המחאה, בהסתדרות המורים ובמשרד החינוך דורשים שהשכר ההתחלתי של מורים חדשים יעמוד על 10,000 שקלים – עקב נטישה של עובדי הוראה ומחסור בגיוס של עובדים חדשים.

כיתה בבית ספר (צילום: רויטרס)
בתי הספר ייפתחו באיחור | צילום: רויטרס

רשימת היישובים והמועצות האזוריות שבהן יתקיימו העיצומים:

אבו גוש, אפרת, בית אריה (עופרים), בית אל, בית שמש, ביתר עלית, בקעת הירדן, גבעת זאב, גוש עציון, הר אדר, חברון, ירושלים, מבשרת ציון, מגילות, מודיעין מכבים-רעות, מודיעין עלית, מטה בנימין, מטה יהודה, מעלה אדומים, מעלה אפרים, קריית ארבע, קריית יערים.

בריאיון שהתקיים הערב לרינה מצליח ב"פגוש את העיתונות", התייחסה שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, לשביתה במערכת החינוך: "מחאת המורים היא לגיטמית וצודקת, זה מאבק של כל המדינה. אנחנו נאבקים על פני מערכת החינוך ועל עתיד מדינת ישראל, ככה פשוט". עוד הוסיפה על המשא ומתן עם האוצר: "יש משא ומתן שהוא מאוד מקרטע, יש סחבת. אני לא מרגישה שאנחנו מתקדמים בדיונים השונים".

"האמירה מאוד ברורה", הדגישה שאשא ביטון. "מורה מתחיל צריך לקבל 10 אלף שקלים. יש שורה שלמה של דברים צריך לטפל בהם כדי שיהיו מורים במערכת החינוך ואחר כך יהיה אפשר לטפל בדברים האחרים".

בשבוע שעבר, יפה בן דויד, מזכ"לית הסתדרות המורים, התייחסה לדרישות עובדי ההוראה: "אני חושבת שמערכת החינוך נמצאת במשבר הכי עמוק שהיה מקום המדינה. מסוף שנת 2019 אין לנו הסכם שכר – אנחנו דורשים את מה שמגיע לעובדי ההוראה כדי שלא ינטשו. זו קריאת השכמה לממשלה – המשבר בחינוך מעמיק. יש תוהו ובוהו בגלל הסחבת בגיבוש הסכם השכר".

 יפה בן דוד, מנכ"לית הסתדרות המורים (צילום: החדשות 12, החדשות12)
מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, ארכיון | צילום: החדשות 12, החדשות12

בנוסף, בן דויד תקפה את התנהלות משרד האוצר והדגישה: "מי שבקיא במשא ומתן יודע שבמשרד האוצר רק מדברים. אני בעד להעלות את השכר למורים הצעירים וגם את השכר של המורים הוותיקים. אני רוצה העלאת שכר גדולה יותר למורים הצעירים לעומת מה שמציעים במשרד האוצר".