הנתונים בסקר הזה צריכים להגיע לכל הורה, ולהוביל לשיחה בכל בית וכיתה בישראל: 20% מבני הנוער העידו שהוטרדו מינית ברשתות החברתיות. 20% נוספים העבירו בעצמם או שחבריהם העבירו סרטונים אינטימיים באפליקציות השונות. 20% מבני הנוער חשפו שעברו אירוע חרם או שתמונות מביכות שלהם הופצו ברשתות. זו חוויה קשה מאוד להמון בני נוער.

עוד נתונים מטרידים: 56% מבני הנוער ענו בסקר כי הם נחשפו לפורנוגרפיה. כלומר, כל נער או נערה שניים היו חשופים לתכנים הללו בגיל צעיר. עד כמה צעיר? 66% מהם נחשפו לפורנו עד כיתה ז', כלומר עוד כשהיו בבית ספר יסודי.

בטח יש מי שיושבים בבית, קוראים את זה ולא מבינים על מה המהומה. בסך הכול מדובר בפורנו. ובכן, בני הנוער לא ממש חושבים כך: 72% מהם הודו כי החשיפה לתכנים הללו גרמה להם להרגיש רע. 25% מבני הנוער שנחשפו לתכנים פורנוגרפיים חשו תחושות אשמה לאחר החשיפה. אחרים חשו זעזוע, בושה, לחץ ופחד. צריך לזכור גם שחשיפה לפורנוגרפיה היא תופעה ממכרת. 14% ממי שנחשף צרכו פורנו בתדירות יומיומית. כמעט רבע מבני הנוער, כ-25%, נחשפו לפורנוגרפיה שכללה גם אלימות.

בני הנוער נשאלו גם למי הם יספרו שנחשפו לפורנו. כמעט מחצית מהם, 48%, אמרו שיספרו לחברים. רק 14% ענו שיספרו להורים שלהם ו-2% בלבד ישתפו את המורים שלהם.

מבקר המדינה קבע רק בשבוע שעבר שאין בישראל מספיק חקיקה, אין אכיפה ובעיקר אין מספיק הרתעה בסיפור הזה. במצב כזה, אנחנו צריכים להיות קשובים לילדים שלנו, להקשיב למה שהם מספרים להיות מודעים תמיד גם למה שהם לא מספרים.