האם יחזרו הבידודים ההמוניים למערכת החינוך? ההורים בוודאי לא מאוד יאהבו את ההחלטה הזו של הממשלה, החלטה שמחזירה אותנו לימים ארוכים של בידודים ופחות ימים של לימודים. מהיום (ראשון) במידה ובכיתה יש יותר מילד מאומת אחד לקורונה, כלומר שני תלמידים או יותר, אי אפשר לקיים את מודל הכיתה הירוקה - המודל שממיר ימי בידודים בימי לימודים תוך קיום סדרה של בדיקות.

גם אם יש תלמיד אחד מאומת בכיתה, לא יספיקו יותר שתי בדיקות PCR להוצאתו מהבידוד אלא שלוש בדיקות: ביום הראשון, ביום השלישי וביום השביעי לבידוד. אם התלמיד ימצא מאומת לווריאנט האומיקרון – כלל לא ניתן יהיה להפעיל את מודל הכיתה הירוקה. ההטבה למחוסנים, שמהווים רק כ-10 אחוזים בגילים הנמוכים, היא האפשרות להמשיך בלימודים הפרונטליים כרגיל.

נפתלי בנט ויפעת שאשא ביטון בביקור בבית ספר במודיעי (צילום: חיים צח, לע"מ)
ראש הממשלה נפתלי בנט ושרת החינוך יפעת שאשא ביטון בביקור בבית ספר במודיעין | צילום: חיים צח, לע"מ

אם אכן זוהי תחילתו של גל תחלואה חמישי, מדובר בהרבה מאוד תלמידים אשר עתידים להיכנס לבידוד, מה שיקשה הן על הוריהם והן על המשק. שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון מתנגדת לתוכנית ואמרה כי במידה ואכן תבוצע החל ממחר – מדובר ביותר מ-1,000 ילדים שיישארו בבתים וזוהי פגיעה משמעותית. בינתיים, על אף ההתנגדות שלה – זהו המתווה הממשלתי.

"כל הסימנים מראים שמי שמחוסן בבוסטר - מוגן בצורה טובה יותר ממחלה קשה", אמר מוקדם יותר שר הבריאות ניצן הורוביץ בהצהרה לתקשורת, שבה עודד הורים לחסן את ילדיהם: "מי שלא מתחסן - מסכן את עצמו, את הסביבה ואת היכולת שלנו להתמודד עם התפשטות התחלואה. אנחנו מסתכלים בדאגה על קצב ההתחסנות בקרב ילדים ונוער. מיליון ישראלים שהחיסון אצלם דעך ולא לקחו את הבוסטר - לא מוגנים מספיק".

"אנחנו לא כופים סנקציות או עונשים, אבל פועלים לצמצם את ההדבקה", הוסיף השר. "אני קורא להורים: אל תשאירו את הילדים חשופים לסכנה. חיסוני הילדים אינם דבר ניסיוני - מיליוני ילדים בארה"ב כבר התחסנו והכול בסדר".