משרד החינוך הודיע היום (חמישי) למנהלי בתי הספר שהחל מ-3 באוקטובר עובדי הוראה בלי תו ירוק או שלא הציגו בדיקה שלילית לקורונה לא יוכלו להיכנס למוסדות החינוך - ולא יקבלו משכורת. בהודעה נכתב: "היעדרותו תיחשב היעדרות שאינה מוצדקת וככזו שאינה מזכה בקבלת שכר עבודה". ההודעה נמסרה בהתאם להחלטת ממשלה והתקנות שנקבעו על ידה לכלל העובדים במגזר הציבורי.

לפני ראש השנה היה מדובר בכ-300 מורים ללא תו ירוק אשר מסרבים להיבדק לקורונה. ההערכה היא כי מדובר בשיעור קטן מאוד, ובכל זאת ישנה הכנה לתת מענה באמצעות ממלאי מקום.

"מדובר בהחלטה נכונה ומתבקשת - גם מהותית וגם ערכית", אמרה מיכל כהן, מנכ"לית משרד החינוך לשעבר וחברה בוועדה המייעצת לפרויקטור הקורונה ומנכלית קרן רש"י בעקבות הנחיות משרד החינוך החדשות. "לא יעלה על הדעת שצוותי הוראה לא מחוסנים שבמקביל גם מסרבים להציג בדיקה שלילית - ייכנסו לכיתות הלימוד. הדרישה מההורים, מהילדים, מהמורים ומכלל הציבור חייבת להיות זהה - צאו להתחסן. זו הדרך היחידה לשמר שגרת חיים לאורך זמן ושגרת חינוך בפרט".

ראש הממשלה נפתלי בנט כינס אתמול דיון בנושא החזרה ללימודים ובו הבהיר כי על מערכת החינוך להיערך לפיילוט "הכיתה הירוקה" שיימשך שבועיים, והמטרה היא שכמה שיותר תלמידים ילמדו במסגרות כדי שההורים יוכלו לעבוד. "הימים הראשונים של אוקטובר יהיו מורכבים, אבל פנינו להסדרה של האירוע", אמר בנט. "אנחנו צריכים לאפשר למידה רציפה, אחרת אנחנו מגדלים פה דור של זומבים".

בהנהגת ההורים הארצית אמרו בתגובה לדברי רה"מ כי הם דורשים לצמצם מיד את היקף הבידודים שפוגע במשפחות וגם לספק מענה ראוי לצורך בבדיקות האנטיגן. לדבריהם, הם משתפים כעת פעולה ומבצעים בדיקות ביום האחרון, אלא שהם לא מוכנים לכך שהמצב יימשך.

בחודש שעבר הבאנו עדויות של מורים שמסרבים להתחסן ולהיבדק לקורונהחיים (שם בדוי), מורה לתקשורת ולמדעי הטכנולוגיה בתיכון במרכז הארץ, מתח ביקורת על הדרישה להציג תו ירוק בכניסה למוסד חינוכי: "מה מצפים – שאני אגווע ברעב יחד עם המשפחה שלי? יש כאן המון חוקים שמופרים. כל ההגנות שהיו לנו כאזרחים – קרסו".