שלושה שבועות לפתיחת שנת הלימודים, כשהתחלואה בקורונה עולה והמערכת רק מתחילה לבדוק את עצמה במערך חדש שנפתח היום (שני) עולה השאלה - אולי כדאי לדחות את שנת הלימודים בחודש? ממילא יש בו רק 9 ימי לימודים בשל חגי תשרי. 

במהלך ספטמבר משרד הבריאות יוכל לרכז מאמצים בחיסונים, הילדים יעברו בדיקות סרולוגיות לזיהוי נוגדנים ואולי תושג שליטה במספרי התחלואה המאמירים. אך שרת החינוך שאשא ביטון הבהירה בשיחה עם N12: "פתיחת שנת הלימודים בספטמבר - חשובה לחוסן הנפשי של הילדים".

"עמדת מערכת החינוך, הנתמכת במומחים מתחום הרפואה והפסיכולוגיה, הינה ברורה וחד משמעית - יש לפתוח את שנת הלימודים כסדרה ולהעניק לתלמידים, לצוותי ההוראה ולהורים את היציבות והוודאות לאחר השנה וחצי האחרונות", אמרה הד"ר לחינוך. "לחזרה של התלמידים לשגרת הלימודים בבתי הספר והגנים, השפעה מכרעת על חוסנם הנפשי".

שרת החינוך הציגה נתונים של השירות הפסיכולוגי, לפיהם ניתן לראות כי בתקופה בה נעדרו הילדים מבית הספר לזמן רב הם פיתחו תחושות חרדה ובדידות. אפילו התקופה הקצרה שבה חזרו לבית הספר הספיקה כדי להוריד את רמות הבדידות ב-30% והחרדה ב-15%. "זו החובה החינוכית והמוסרית שלנו כלפי התלמידים", אמרה ד"ר שאשא ביטון.

לפי מתווה החינוך שאושר, 5 רשויות חרדיות יחלו לבצע בדיקות סרולוגיות (בדיקת מחט הדומה לבדיקת דם) לילדי הגנים ולתלמידים עד כיתה ו'. מי שיימצאו נוגדנים בגופו יהיה פטור מבידוד גם אם יימצאו בקרבתו חולים מאומתים.

עוד הוחלט כי קופות החולים יחלקו 1.9 מיליון בדיקות אנטיגן לכלל המשפחות בישראל. ההורים יקבלו עם תחילת השנה קופון לרכישת הבדיקה - הורה שילדיו יימצאו מאומתים יידרש לא לשלוח אותם לבית הספר. במהלך הדיון הבהיר מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש כי אין ביכולתו להבטיח כי שנת הלימודים אכן תיפתח ב-1 בספטמבר.