שעות לאחר הצהרת יותר מ-15 ראשי רשויות שבכוונתם לפתוח את הלימודים גם עבור תלמידי כיתות ז'-י' כבר ביום רביעי הקרוב, במשרד החינוך עדיין לא הגיבו למהלך. בהסתדרות המורים הצהירו שהמורים כפופים רק להחלטות משרד החינוך, ואילו בארגון "מנהיגים" שמייצג את מנהלי בתי הספר בירכו את המהלך.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, מיוזמי המהלך, התייחס אמש (ראשון) בריאיון למהדורה המרכזית, להשוואה שאפשר לעשות בין הקריאה של ראשי הרשויות לפתוח בניגוד להחלטת משרד החינוך לבין הרב חיים קנייבסקי. "אנחנו לא עושים השוואה לקנייבסקי או לכל רב כזה או אחר", אמר קינסטליך. "פורום ה-15 מייצג כ-50% ממדינת ישראל, הצטרפו אלינו עוד 2 רשויות ככה אני חושב שאנחנו חוצים כבר את רף חצי ממדינת ישראל שבאה ואומרת שתתנו לנו, לראשי הרשויות, אנחנו הלכה למעשה בשנה האחרונה מנהלים את הקורונה, אנחנו אלה שנמצאים בשטח ועושים את העבודה – תסמכו גם עלינו".

ראש עיריית ראשון לציון הדגיש כי הם לא מתכוונים להכריח אף מורה או מנהל להגיע לעבודה: "אנחנו אוהבים את המורים והמנהלים שלנו ואנחנו לא הולכים להכריח אף אחד להתייצב ביום רביעי, אלא פונים לרגש, פונים לנפש שלהם, פונים אליהם לבוא לסייע לנו ולעזור לנו להחזיר את הילדים המקסימים שלנו לשפיות".

קינסטליך הוסיף: "אני לא רוצה להשתמש במילה 'מרד' אבל אני רוצה להשתמש במילה 'צעקה מהלב' – צעקה שתעזרו לנו לדאוג לילדים המקסימים שלנו".

ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, צייץ בטוויטר: "לא מוכנים להמתין יותר לממשלה! הודעתי הערב למנהלים כי אגבה כל אחת ואחד מהם שיחליט להחזיר את תלמידי כיתות ז'-י' כבר ביום רביעי. ראשי 15 הערים העצמאיות בישראל ואני מרגישים חובה לשים סוף לקבלת ההחלטות ההרסנית של הממשלה ולתת תקווה לילדים ולהוריהם". 

בהודעה המשותפת של פורום ה-15 - שבו חברות הערים אשדוד, באר שבע, גבעתיים, הרצליה, חדרה, חולון, חיפה, כפר סבא, נתניה, פתח תקווה, ראשון לציון, רחובות, רמת גן, רעננה, תל אביב-יפו וגם רמת השרון שהצטרפה –  על פתיחת מערכת החינוך גם לכיתות ז'-י' נכתב כי ההחלטה התקבלה בשל "ההיעדרות הממושכת של תלמידים אלה מבתי הספר, וההשפעה הפדגוגית, החברתית והנפשית הקשה עליהם".

ערי הפורום פרסמו את המתווה שלהן לפתיחת הלימודים - שאלה עיקריו:

• תלמידי ז' עד י' יגיעו לבית הספר לכל הפחות פעמיים בשבוע (4 שעות בכל אחד מהימים) או 3 פעמים בשבוע ל-3 שעות בכל פעם.

• אין הכרח ללמד את כלל מקצועות הלימוד בזמן השהייה בבית הספר.

• חלק מן המקצועות ימשיכו להילמד מרחוק.

• ניתן יהיה ללמד במשמרות.

• ניתן יהיה לשלב בין למידה בכיתה (9-8 שעות שבועיות לפחות) לבין למידה במרחבים חוץ-כיתתיים.

עוד נכתב כי "אופן חידוש הלימודים בבית הספר ייעשה לפי שיקול דעת המנהל/ת ובהתייעצות עם העירייה, ותוך התייחסות להיקף המתחסנים בקרב צוותי ההוראה, היקף ההתחסנות הכללי בשכונות מהן מגיעים התלמידים, גודל בית הספר ומספר התלמידים". עם זאת הדגישו ראשי הערים כי אין "לכפות או לחייב את המנהלים וצוותי ההוראה" לפעול על פי המתווה שפרסמו.

את ההודעה סיכמו ראשי הערים והעיריות בפורום ה-15 בהתחייבות "להעניק למנהלים ולצוות ההוראה את מלוא הגיבוי הנדרש לצורך הפעלת מתווה זה. אנו תקווה שרשויות מקומיות נוספות שבהן מתקיימים לימודים לתלמידי כיתות א'-ו' וי"א-י"ב תצטרפנה למתווה זה, וסבורים כי מן הראוי שגם הממשלה וקבינט הקורונה יצטרפו אליו".