פרסום ראשון: בחודשים האחרונים פועלות קבוצות ברשתות החברתיות המדליפות בגרויות לעשרות אלפי תלמידים. ההדלפות מגיעות בדרך כלל סמוך לתחילת הבחינה - ומאפשרות לתלמידים לבדוק את השאלות והתשובות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"הנה, עכשיו אנשים התחילו לבקש צילום של הבחינה שהתחילה במקביל לריאיון," מספר א', צעיר ממרכז הארץ ומצביע על קבוצה בטלגרם. "ומיד עם השאלות מגיעות התשובות. בתשובה לשאלה מספר 6 אחד התלמידים כתב שהוא לא בטוח מה היא אז כדאי לשאול מישהו אחר בקבוצה".

א' מספר כי מדליפים את הבגרויות בכל נושא - וכי יש קבוצות נפרדות למגזר היהודי ולמגזר הערבי. "בקבוצות הערביות הם תמיד מדליפים מהר יותר. אפילו לפני שהמבחן מתחיל - שזה אומר שהם קיבלו איכשהו את הבחינה לפני הזמן. בדרך כלל 20 דקות לפני הבחינה כבר תהיינה הדלפות בקבוצות הערביות".

הקבוצות פועלות בגלוי, ואפילו לא נדרשת בדיקה מסוימת כשמנסים להצטרף אליהן. בקבוצות באינסטגרם דואגים אפילו המפעילים לתייג את שם המשתמש ולהעלות את הציונים הגבוהים שקיבלו התלמידים בזכות ההדלפות מהקבוצה.

א', שמספר כי הוא עצמו לא השתמש בקבוצות, כועס על התנהלות משרד החינוך באכיפת ההדלפות: "אם עשרות אלפי תלמידים בני 16, 17 ו-18 מוצאים את הקבוצות האלו, איך יכול להיות שמשרד החינוך לא?"

ממשרד החינוך נמסר: "השמירה על טוהר הבחינות הוא אחד מערכי היסוד של  מערכת החינוך. לאור זאת, ובמקרים של פגיעה והפרת הנהלים, פועל המשרד ללא פשרות ובכל אמצעי האכיפה העומדים לרשותו. בתוך כך, הוא פוסל את הבחינות של הגורם המדליף ובד בבד הוא מעביר את החומר לחקירה של משטרת ישראל. המשרד ממשיך במגמה של שינוי אופי שאלות בחינות הבגרות, כך שלא תתאפשר העתקה".