על רקע העימותים בין ארגוני המורים לבין הממשלה לגבי האם מותר לחייב עובדי הוראה להתחסן לקורונה, העביר הערב (חמישי) המשנה ליועץ המשפטי לממשלה מכתב הקובע כי חיוב שכזה מצריך חקיקה. עד אז, נקבע כי חל איסור לחייב את עובדי ההוראה להתחסן לקורונה. גם כאשר תתבצע חקיקה קבע המשנה ליועמ"ש: "ההסדר יתבצע תוך איזון הצורך בשמירה על בריאות הציבור והחזרת מערכת החינוך לבין שמירה על זכויות המורים, כעובדים וכפרטים".

לקריאת המכתב המלא של המשנה ליועמ"ש - לחצו כאן

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"בהתאם לחוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996, חיסון הינו טיפול רפואי, שככלל, נדרשת הסכמה מודעת לקבלו", הבהיר המשנה ליועמ"ש, עו"ד רז נזרי. בנוסף, העביר בחוות הדעת המשפטית שלו כי בחוק לא מצוינת גם החובה להציג בדיקת קורונה שלילית מצד עובדי הוראה ולכן גם חיוב שכזה מצריך חקיקה.

"על כן, הדרך המשפטית להטיל חובות או הגבלות נוספות במוסדות חינוך, ובכלל זה הגבלות לעניין כניסתם של עובדים שלא התחסנו למוסדות חינוך, היא באמצעות עיגונה בחקיקה מתאימה בהתאם למדיניות שתקבע הממשלה בעניין", קבע עו"ד נזרי.

אדלשטיין, משרד הבריאות (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש/90 )
גם לאחר החקיקה, העניין המשפטי ייבחן שוב. שר הבריאות אדלשטיין ומנכ"ל משרדו פרופ' לוי | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש/90

יתרה מכך, הדגיש המשנה ליועמ"ש כי גם לרשויות המקומיות אסור למנוע כניסת עובדי הוראה, תלמידים וצוותי חינוך אחרים שטרם התחסנו למוסדות החינוך ללא קשר לאופי הבעלות על המוסד, פרטי או ציבורי. "רשות מקומית אינה רשאית לעשות דין לעצמה ולגבש באופן עצמאי כללים להגבלת כניסתם של עובדי הוראה למוסדות חינוך", נכתב.

לסיכום הבהיר המשנה ליועמ"ש כי גם כאשר תתבצע החקיקה היא תיבחן באופן משפטי תוך איזון בין הדחיפות לפתוח את מערכת החינוך לבין שמירה על זכויות המורים. "הסדר חקיקתי זה, ככל שיוחלט לקדמו, ייעשה כמובן תוך בחינה משפטית, עירוב הגורמים הנוגעים בדבר, כמקובל, ועריכת האיזונים הנדרשים בין הצורך בשמירה על בריאות הציבור והרצון הברור להחזיר בהקדם את מערכת החינוך לפעולה ובין שמירה על זכויות המורים וצוותי ההוראה הן כפרטים והן כעובדים", נכתב בסוף המכתב.

משרדי עורכי הדין שעתרו ליועמ"ש בירכו על ההחלטה ומסרו: "זכויות חוקתיות הן לא דבר של מה בכך מברכים את עמדת היועמ"ש שאימצה את עמדתנו ועמדת עובדי ההוראה". התגובה נמסרה מעו"ד רעות לורנץ ממשרד קטן, לורנץ, בר-טל, טלמור וממשרד עו"ד רותם בראון.