פרסום ראשון: אחרי שוועדת החינוך בראשותו של ח"כ רם שפע ביטלה את תקנת הממשלה והחזירה ללימודים את תלמידי כיתות ה'-י' ביישובים ירוקים וצהובים, ל-N12 נודע היום (שלישי) כי הוא מסיר את התנגדותו לסגירת כל מערכת החינוך - אך מציב לממשלה כמה תנאים.‎ במקביל, שר החינוך יואב גלנט אמר כי גם הוא תומך בסגירת מערכת החינוך אולם רק בתנאי שהמהלך ייצא לפועל במסגרת ההחלטה ללכת לסגר כללי. זמן קצר לאחר מכן, גם כחול לבן הודיעה על תמיכה במהלך של סגר כללי, כולל של מערכת החינוך, ל-10 ימים מלאים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

התנאי הראשון של ח"כ שפע הוא שלא רק החינוך החילוני יפגע: "אם כבר סוגרים, אדרוש שיאכפו הכול, כולל חרדים". התנאי השני שמציב יו"ר ועדת החינוך הוא שאם אכן יסגרו את מערכת החינוך, יש לנצל את הזמן כדי לחסן את המורים כדי שיוכלו לחזור לשגרה כמה שיותר מהר. התנאי השלישי הוא "מינימום מענה חינוכי-ריגשי לילדים, בדמות מפגשים בשטח פתוח".

נוסף על כך, שפע אומר כי ישקול "לתת לממשלה תוקף קצר לתקנות שיביאו, ולהמשיך לעקוב כך שאם לא יממשו אכיפה מלאה – מערכת החינוך תיפתח מחדש". לבסוף יו"ר הוועדה אומר כי התנאי האחרון לסגירה של מערכת החינוך בעקבות התחלואה הוא הפתיחה שלה מחדש כצעד ראשון של יציאה מהסגר.

חינוך וקורונה ‎ (עיבוד: פלאש/90 )
חינוך וקורונה ‎ | עיבוד: פלאש/90

לפני כעשרה ימים בוטלה תקנת הממשלה בדבר הלימודים בקרב תלמידי כיתות ה'-י' ביישובים הירוקים והצהובים, בכך חזרו כלל תלמידי הכיתות ללימודים במתכונת הקורונה. באותה ישיבה אמר שפע כי "ועדת החינוך הציגה בחודשים האחרונים קו מאוד ברור על פיו אם נגיע לסגר שלישי מערכת החינוך צריכה להישאר פתוחה. אין שום סיבה שילדי ה' עד י' יישארו בבית לתקופה של חודש לפחות". אולם כאמור, בשל התפשטות הנגיף, המצב השתנה.

התוצאה של ביטול התקנה, אומנם הייתה נראית נכונה בשעתו, אך התוצאה שלה לא איחרה להגיע - אתמול פרסמנו כי מספר התלמידים והמורים שנשלחו לבידוד בעקבות ההתפשטות המהירה של הנגיף עומד על 74 אלף מורים ותלמידים. בתוך המערכת, אובחנו 12,514 תלמידים ו-2,125 אנשי הוראה כחולים בקורונה, ולא ברור איפה וכיצד נדבקו אך ההתפשטות בתוך החינוך נמשכת.