מיזם ישראלי חדש מחבר בין תלמידים הזקוקים למחשבים ובין עסקים המחזיקים בציוד וסחורה שאין בהם שימוש. המיזם בדף הפייסבוק "מחברים את ילדי ישראל", נוסד לפני 8 חודשים עם תחילת הסגר הראשון של הקורונה. עד כה כבר נתרמו יותר מ-500 מחשבים לתלמידים בזכות המיזם. על-פי ההערכות ל-135 אלף תלמידים בישראל אין מחשב שמאפשר להם ללמוד מרחוק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"כשפתחנו את דף הפייסבוק, לא הבנתי עד כמה המצוקה גדולה", סיפר עוז חיים יוזם הפרויקט. "לצערי המלאכה עוד רבה. בכל יום פונים אליי מורים והורים שמתחננים לסיוע. לצד ההצלחה יש גם תסכול על כל אותם ילדים שנותרים ללא מחשב, הם הדלק שלי להמשיך".

המיזם שהחל מתרומות מאנשים פרטיים בלבד, צמח כשעסקים רבים פשטו רגל או צמצמו כוח עבודה וביקשו להצטרף אליו. במקום למכור את הסחורה שנותרה - העסקים הסכימו לתרום אותה לתלמידים.

מחשבים שהועברו מעסקים שנסגרו לתלמידים
מחשבים שהועברו מעסקים שנסגרו לתלמידים

"מכירת מחשבים לא שווה את הרווח כשזה יכול לשנות לתלמיד את החיים", סיפר פז שוורץ, מנכ"ל חברת הטכנולוגיה TGS שתרמה עשרות מחשבים לכפר נוער. "סמנכ"לית הטכנולוגיות שלנו טלי גזית, ראתה את הפרויקט ברשת והחלטנו להירתם. בתקופת משבר כזו, כשהממשלה מוכיחה שאי אפשר לסמוך עליה, צריך אנשים אחרים שייתנו תקווה לילדים שלומדים מרחוק. מכירת הציוד לא תעשיר אותנו, אבל התרומה כן תעשה אותם מאושרים".

חיים, מייסד המיזם סיפר כי הבקשות לתרומה אומנם מגיעות מכל הארץ והאוכלוסיות, אך חלק משמעותי מהן מגיעות מהפריפריה. סיון חנוכייב, מורה בכיתה ח' בשדרות, קיבלה בזכות הפרויקט תרומה של 7 מחשבים ניידים לתלמידים בכיתתה. "מחשב קטן שאולי נראה לנו כפריט מובן מאליו, בשביל התלמידים הוא משנה חיים", כתבה בחשבון הפייסבוק שלה. "לא האמנתי שלכל תלמיד בכיתה שלי יהיה מחשב, אבל מסתבר שכשיש את ה'למה' תמיד נמצא את ה'איך'", הוסיפה.

לתרומות ומידע נוסף, היכנסו לעמוד הפייסבוק של פרויקט "מחברים את ילדי ישראל"