חוזרים לבית הספר: אחרי חודשים רבים בבית תלמידי חטיבות הביניים, החלק האחרון של מערכת החינוך, יחזרו הבוקר (ראשון) ללימודים בערים ירוקות וצהובות. עם זאת, החזרה הינה חלקית למדי - והנחיות משרד הבריאות מאפשרות להחזיר את תלמידי ז'-ט' רק ליום או יומיים להוראה פרונטלית, ועדיין רוב הלימודים יועברו בזום. המנהלים המיואשים יעלו היום להפגין מול הכנסת בדרישה להתייעץ איתם לפני פרסום המתווים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

החזרה ללימודים תיעשה בהתאם למתווה של שר החינוך יואב גלנט, על פיו תלמידי החטיבה, בדיוק כמו התיכון, ילמדו בחצאי כיתות ויבצעו למידה משולבת הן מהבית והן מבית הספר עצמו. כיתות ז'-י"ב ילמדו לפחות יומיים בשבוע בבתי הספר, וכיתות ה'-ו' ילמדו 3 פעמים בשבוע בבתי הספר. נזכיר כי ג'-ד' לומדים 5 ימים בשבוע בקפסולות שונות, וכיתות א'-ב' לומדים בכיתות מלאות 5 ימים בשבוע.

לכאורה זהו צעד מבורך; המדינה מציבה את החינוך לפני הכל. רק שהנחיות משרד הבריאות מאפשרות להחזיר את התלמידים ליום או לכל היותר ליומיים של לימודים בבתי הספר - והשאר בזום. כל זאת, כשנתוני התחלואה במערכת החינוך נותרים נמוכים. במחאה על חלקים במתווה החזרה, מנהלי בתי ספר צפויים להפגין היום בכנסת.

עוד הוחלט בקבינט הקורונה כי מספר הבדיקות לאנשי צוות ולתלמידים יעלה משמעותית, בהתאם לדרישת שר החינוך. "המנהלים והמורים ערוכים לפתיחת מוסדות החינוך השונים, ויחד עם גורמי הבריאות נגדיל את היקף הבדיקות לתלמידים ולצוותי ההוראה", כתב גלנט עם אישור המתווה בממשלה. "כדי לשמור על בריאותם. תודה לראש הממשלה ולשרי הקבינט על התמיכה. לכם, התלמידים היקרים לנו מכל, נותר רק להכין את הילקוט".

תלמידות ותלמידים יקרים - בשעה טובה כולכם חוזרים לבית הספר - ללימודים, למורים ולחברים. בתום דיון ממושך, שרי הקבינט...

Posted by ‎יואב גלנט - Yoav Gallant‎ on Monday, November 23, 2020

לקראת החזרה ללימודים ובהתאם למתווה הממשלה, וועדת השרים לקורונה אישרה אמש את ההצעה של משרד הבריאות לפתוח את הלימודים בכיתות ה'-י"ב גם בערד - זאת לאחר בדיקה חוזרת בה התברר כי ערד הינה עיר צהובה.

מנהלי חטיבות הביניים: "פשוט ניתוק"

"זה מוזר", תיאר מנהל גימנסיה יצחק נבון בחולון, אורי לס. "חודשיים וחצי לא היינו פה, עכשיו חוזרים, ואיך חוזרים? עם תלמידים שמגיעים לשש שעות בשבוע, מדהים. אין הוראה כמו הוראה מקרוב, אין. ובשביל זה צריכים להגיע לכאן תלמידים, וכדי שיגיעו לכאן תלמידים צריך לאפשר לעשות את זה. לא לצאת לתקשורת עם הצהרות ש-420 אלף תלמידים במדינה חוזרים לספסל הלימודים כשבפועל הם לא יכולים לחזור בגלל שיש שתי קפסולות לתלמיד וארבע קפסולות למורה. זה בלתי אפשרי לחלוטין, פשוט ניתוק", אמר לס בתסכול.

חטיבות הביניים חוזרות ללימודים (צילום: החדשות 12, החדשות12)
"אין הוראה כמו הוראה מקרוב". מנהל גימנסיה יצחק נבון בחולון, אורי לס | צילום: החדשות 12, החדשות12

לס הוסיף: "לא ככה צריך לעבוד. לא ככה". המנהלים המיואשים עולים היום לכנסת להפגין. הם מבקשים שיתייעצו איתם לפני שמפרסמים מתווים לא הגיוניים. וגם ההורים, שרואים את הילדים הולכים ומאבדים את הקשר עם בתי הספר, לא רגועים בכלל. "דיברתי עם מנהלי בתי הספר של הילדים שלי על מה קורה פה. בתקשורת אומרים שחזרו לשגרה ובמציאות אתם משדרים לנו ההפך", סיפרה שלומית ארבל עמנואל מנס הרים שבנה בכיתה ז'.

"באמת לא הגיוני שישבנו כבר יותר מחצי שנה בבית, שאף אחד לא עשה עם זה כלום", הסביר בנה, נועם ארבל שבכיתה ז'. "שעתיים-שלוש בשבוע זה לא משהו שאפשר להמשיך ללמוד איתו או להמשיך לחיות איתו. זה לא חזרה לשרה כמו שהם אמרו".

חטיבות הביניים חוזרות ללימודים (צילום: noon)
שלומית ארבל עמנואל מנס הרים ובנה נועם | צילום: noon

נתוני תחלואה נמוכים במערכת החינוך

מה לגבי נתוני התחלואה בגני הילדים? מתוך 512 אלף ילדי גנים, 266 בלבד חולים ו-257 גנים סגורים מתוך 21 אלף. בבתי הספר היסודיים: מתוך מיליון תלמידים ועוד כשבעים אלף נוספים, רק 861 חולים. כמו כן, 11 מוסדות סגורים מתוך 5,000.

 

בחינוך העל יסודי: מתוך 805 אלף תלמידים, 972 חולים בלבד – 8% מכלל החולים באוכלוסייה – מספר המשקף את חלק התלמידים באוכלוסייה ולכן לא מייצג עלייה של ממש בתחלואה כתוצאה מפתיחת מערכת החינוך.

לפני כשבוע הסביר שר הבריאות אדלשטיין את הקשיים סביב פתיחת מערכת החינוך: "זה הקושי והדילמה, זו תמיד הבעיה שלנו. מצד אחד רוצים לתת הודעה מראש למורים, לרשויות, לבתי הספר ולמשרד החינוך, ולומר בתאריך זה וזה הלימודים ייפתחו. אנחנו מבינים שזו מערכת שאי אפשר להזיז אותה תוך 2 דקות. לפני כשקיבלנו את ההחלטה בקבינט, הנתונים היו יותר טובים למרות שהזהרנו".

במהלך דבריו במסיבת עיתונאים בבית הספר "בן-גוריון" בגבעת שמואל הודה אדלשטיין: "הנתונים לא טובים, לא מעודדים, נכון שיש הרבה יותר בדיקות ואנחנו שמחים על כך שיש היענות לבדיקות. נתון של 2.3% מאומתים - הוא נתון מאוד לא סימפטי ואנחנו עוקבים אחרי זה. גם הבוקר אנו מנסים להיות בטוחים שזה לא מגיע ישירות לבתי הספר".