N12
פרסומת

בעקבות התפשטות הקורונה: הקייטנות הפרטיות מכיתה ה' ומעלה הופסקו

מחנות קיץ, פעילות תנועות הנוער וכל התארגנות פרטית לתלמידים מכיתה ה' ומעלה לא יתקיימו הקיץ • ההחלטה התקבלה לבקשת משרד הבריאות • גם לאחר הדיונים המרובים בנושא, בתי הספר של החופש הגדול ימשיכו בשלב זה את פעילותם

יעל אודם
פורסם: | עודכן:
קייטנת_אמנות חיפה
אילוסטרציה | צילום: יחצ
הקישור הועתק

שינוי נוסף בעקבות התפשטות הקורונה: הלילה (בין שלישי לרביעי) הוחלט על הפסקתן של כל הקייטנות הפרטיות מכיתה ה' ומעלה. קייטנות פרטיות לילדים קטנים יותר יימשכו כרגיל וכך גם קייטנות בתי הספר של החופש הגדול.

לפי לשון ההחלטה, כל הארגונים הפרטיים הבלתי פורמליים לתלמידים ולבני נוער מכיתה ה' ומעלה ייסגרו. המשמעות: כל פעילות שהיא לא בפיקוח מוחלט של משרד החינוך או הממשלה לא תפעל. במהלך היום ייתכן שיפורסם תיקון שיאסור גם על קייטנות פרטיות לגילים נמוכים יותר

למעשה, בעקבות ההחלטה לא תתקיים כל פעילות קיץ של תנועות הנוער, מחנות הקיץ (summer camps) וקורסי הדרכה והכנה לנוער. בין היתר מדובר גם על קייטנות גלישה, ג'ודו ותיפוף. כל פעילות שכוללת לינה לגילאים אלו לא תתקיים גם כן בקיץ הקרוב.

זאב אלקין
התנגד במשך ימים לדרישת משרד הבריאות. אלקין | צילום: חדשות

מדובר בדרישה של משרד הבריאות כבר כמה ימים, אך השר זאב אלקין שאחראי על החינוך הלא-פורמלי נלחם ואמר שאם ילדים יתחילו להסתובב בחוץ, במקום במסגרות, לא נדע איפה הם ולא נדע לפקח עליהם גם בנושא הקורונה וגם מובנים אחרים. למרות התנגדותו, הלילה התקבלה ההחלטה בנושא.

פרסומת

קייטנות בתי הספר של החופש הגדול, מגיל הגן ועד כיתה ד', ימשיכו לפעול בינתיים בלי שינויים. בנושא זה עדיין נידונה השאלה אם לעבור לקפסולות – מהלך לא פשוט שמצריך את הכפלת המדריכים ותקציבים גדולים. בשלב זה הן ממשיכות כרגיל.