על פי נתוני עמותת "לתת", 53 אלף ילדים עניים יעלו השנה לכיתה א' מבלי שיש להם את הציוד הנדרש ללימודים. חמישית מהתלמידים במערכת החינוך יחלו את שנת הלימודים ללא מחשב, ללא חיבור לאינטרנט ובלי יכולת ללמוד מרחוק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

זוהר, בת 13 וחצי, מגיעה ממשפחה מעוטת יכולת כזאת. "בפנימייה ביקשו שאביא חומרי לימוד כמו עפרונות, עטים, עטים בצבעים, טושים, מחברות. אין לי את כל זה להביא". סיפרה. "לחברות שלי יש ולי אין. אני תמיד יושבת בצד ורואה את חברות שלי נהנות ממה שיש להן. אני צריכה להשתמש בדברים הישנים וזה לא כיף לי".

לזוהר אין מחשב, או טאבלט, כדי להתחבר לאינטרנט. במצבה, היא תתקשה לקחת חלק בשיעורים מרחוק של בית הספר. "אני צריכה להיות עם המדריכה שלי במחשב הקבוצתי. זה לא כיף שכולם רואים את הדברים שאני עושה", תיארה. לזוהר יש אחות גדולה שמתמודדת עם לקות ראייה ושמיעה. שתיהן בשבוע הבא יעזבו את הבית שבו הן גרות עם אימא וסבתא - בחזרה לפנימייה. 

תשובה, מנהלת הרווחה בעמותת "חסדי נעמי" מכירה את כל המשפחות ואת כל הילדים. במשך השנה היא רואה את העוני מקרוב. אבל שום שנה לא מצאה את עצמה, בלילות, אורזת ילקוטים.

"בעקבות הקורונה שילשנו את מספר הפונים", מספר מייסד 'תיק לכל תלמיד' ירון לוי. "מצד שני אפשר לראות ירידה במסירת התיקים, כלומר אנשים יותר שומרים על הציוד כדי להשתמש בו גם בשנה הבאה".

חופש קשה עבר בישראל על כל כך הרבה ילדים, כ-650 אלף ילדים. המשמעות היא שעות ארוכות שהם בבית, לפעמים, ללא מזגן שעובד, ללא צעצועים ובלי חוויות ילדות של קיץ.

לסיוע ולתרומות למשפחות מעוטות יכולת - www.giusim.co.il