N12
פרסומת

תלמיד יב' מכפ"ס הציג איבר מין על המסך, המורה הפסיקה את השיעור

תקרית חמורה נוספת בתיכון שבכניסה אליו נתלו שלטים שמעודדים אונס בתחילת שנת הלימודים • תלמיד, שזהותו עדיין לא ידועה, הציג איבר מין על המסך בזמן שיעור שהתנהל בשיחת וידאו בשל הקורונה • ביה"ס במכתב להורים: מבטיחים שתהיה תגובה קשה וגבולות ברורים וחדים שנחצו בעת האחרונה

יעל אודם
פורסם:
הגרפיטי על קיר בית הספר בכפר סבא
הגרפיטי על קיר בית הספר בכפר סבא | צילום: סעיף 27
הקישור הועתק

שבועיים לאחר הסערה בשל הכתובות שרוססו בבית ספר התיכון כצנלסון בכפר סבא שעודדו לאונס בתיכונים - אירוע חריג נרשם באותו מוסד לימודי. במהלך שיעור אנגלית שהתקיים בזום בשל מגבלות הקורונה, תלמיד כיתת י"ב הציג על המסך איבר מין גברי. המורה בתגובה התנצלה והפסיקה את השיעור. זהותו של התלמיד טרם ידועה לבית הספר, וההנהלה כתבה להורי השכבה שמדובר ב"ביטוי להטרדה מינית לכל דבר".

"מדובר במעשה חמור שחוצה גבולות באופן קיצוני ופוגע בתחושת המוגנות של כל משתתפי השיעור", נכתב במכתב להורי התלמידים של השכבה. "אנחנו לא יודעים מי עשה את המעשה החמור והבוטה הזה שהוא ביטוי להטרדה מינית לכל דבר. אנחנו בודקים מול התלמידים ומחר נפנה לכל הגורמים האפשריים על מנת לזהות איך הדבר נעשה ומי הגורמים המעורבים באירוע באופן ישיר או/ו עקיף. אני מבטיח לכולכם שהמעורבים באירוע ימצאו תגובה קשה של הנהלת ביה"ס וגבולות ברורים וחדים, שלצערי נחצו בעת האחרונה".

בעקבות האירוע החמור, ביקשה ההנהלה מההורים לקיים שיחות עם ילדיהם "בשני היבטים: מעורבות או ידיעה על האירוע/תכנונו/המעורבים בו והתחושות שלהם מהאירוע". בבית הספר גם הסבירו בפני ההורים שהמורים נכנסים למערכת הלימוד המקוונת באופן מאובטח, "ואנו נבדוק גם את האבטחה לשיעורים ונרענן הנחיות נדרשות לכל הצוות".

מחאה בעקבות הגרפיטי בכפר סבא
המחאה בעקבות הגרפיטי בבית הספר | צילום: מורן מישל, noon

בית הספר התיכון כצנלסון עלה לכותרות עם פתיחת שנת הלימודים. תלמידי כיתה י"ב במוסד הכינו שלטים לקראת פתיחת השנה עם כתובות מיניות בוטות עם רמיזה לפרשות האונס באיה נאפה בשנה שעברה ובאילת בקיץ האחרון: "איה נאפה -12, אילת-30, בני י"ב – 100". בשלט אחר נכתב: "שתיקה = הסכמה". הכתובות המזעזעות הובילו לגל מחאות בעיר בהשתתפות תלמידים רבים והוריהם.

פרסומת

הנהגת ההורים החליטה לארגן מחאה בעיר שתבהיר כי "לא תתקבל השתקה של מקרי אלימות מינית בכפר סבא ושכל בנות ובני התיכונים בטוחות ובטוחים מפני אלימות מינית ובריונות מכל סוג". בהודעה הרשמית של ההנהגה, הזמינו ההורים את הציבור להפגנה שהתקיימה, זאת בשל העובדה ש"תרבות האונס הרימה את ראשה המכוער גם אצלנו בכפר סבא וגם הנוער שלנו לא חף מהרעה החולה הפושה בחברה הישראלית".

יו"ר הנהגת ההורים בעיר אמר בהפגנה: "הכל מתחיל מהבית. עלינו למתוח את הקו בצורה נחרצת ולומר - לא בבית ספרנו. זה מתחיל בבירור מקיף שנעשה, ומאמין שגם בענישה ראויה. בסופו של דבר, אנחנו חייבים לחינוך מהיסוד, ליחס שיוויוני בין המגדרים ולמיניות בריאה ומכבדת. יש כאן בעיה מערכתית".