בעוד ברחבי הארץ נפתחים עוד ועוד עסקים וחנויות הרחוב ומכוני הקוסמטיקה חזרו לפעילות בתחילת השבוע, גני הילדים ככל הנראה יישארו סגורים והמחיר של ההחלטה הזו דרמטי - כשני מיליארד שקלים בשבוע. בפנייה חריפה שיוצאת היום (חמישי) מלשכת יו"ר ההסתדרות לנתניהו כותב היו"ר ארנון בר דוד כי "תהליך קבלת ההחלטות זורע בלבול וחוסר ודאות". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"על פי המתווה החדש, גני הילדים לא ישובו לפעילות ולא ייפתחו ביום ראשון", פתח בר דוד את מכתבו. "מאות אלפי ישראלים נקלעו לפער שנוצר בין פתיחת המשק לבין מניעת הפתרון מהורים שרוצים לשוב למקומות עבודתם. תהליך קבלת ההחלטות של הפקידות הבכירה במדינת ישראל זורע בלבול וחוסר ודאות. אין סדר ומה ששולט בשיח זה הוראות סותרות, שמתפרסמות בדקה האחרונה - ומכניסות את כל המשק לסחרור עמוק".

נדנדה שנחסמה בסרט (אילוסטרציה: V.Baturin, shutterstock)
אילוסטרציה: V.Baturin, shutterstock

אחד הפרמטרים החשובים שיקבעו האם ניתן לקיים שגרת לימודים בגני הילדים הוא דוח של מכון גרטנר, שבדק עד כמה ילדים נדבקים ומפיצים את נגיף הקורונה. על פי גורם במשרד הבריאות הדוח לא הוביל למסקנה חד משמעית. ההחלטה תתקבל אחרי הדיון שיתקיים מחר בשעה 10:00. 

אותו גורם ממליץ לפי שעה לא לפתוח את גני הילדים וממליץ להתחיל להחזיר את מערכת החינוך לפעילות מדורגת יותר. על פי המתווה שמסתמן, בתי הספר יחזרו לשגרה חלקית כשכיתות א'-ג' יפעלו במתכונת מצומצמת ואילו גני הילדים יישארו סגורים. כ-1,040 ילדים בגילאי 0-9 נדבקו בנגיף הקורונה בישראל ואילו כ-2,300 ילדים בגילאי 10-19.