מאז החזרה החלקית לשגרה, אותרו מקרים רבים של חולי קורונה במוסדות חינוך והלומדים בהם נאלצו להיעדר מהלימודים לטובת חובת הבידוד. זיו, סטודנט באוניברסיטת אריאל שנדבק בנגיף והיה בבידוד, טוען שהאוניברסיטה סירבה להתחשב בו בזמן הזה שבו נאלץ להתנתק בשל הוראות משרד הבריאות, והוא קיבל ציון אפס במטלה ללימודים: "שולחים אותי לעכב את התואר בשנה נוספת".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"לפני כשבועיים הרגשתי לא טוב, היה לי חום גבוה אבל לא חשבתי בהתחלה שמדובר בקורונה", סיפר זיו בשיחה עם N12 והוסיף: "בתחילת השבוע הרגשתי יותר טוב וחזרתי ללימודים. פתאום שמתי לב שאין לי חוש ריח, קבעתי תור לבדיקת קורונה והיא נמצאה חיובית".

במהלך השבוע שבו שכב חולה בביתו, הוא היה אמור להגיש מטלה כחלק מהלימודים. בניגוד לרבים שהיו בבידוד ללא סימפטומים, זיו שנדבק בנגיף פיתח תסמינים קשים. לכן הוא הסביר למרצה שהוא לא יכול היה לבצע את המטלה בגלל מצבו הרפואי, והמרצה בתגובה ביקש ממנו שישלח לו את טופס האשפוז מבית החולים. 

הפגנת סטודנטים מול המל"ל (צילום: התאחדות הסטודנטים הארצית)
מהפגנת הסטודנטים שנערכה בחודש שעבר מול המל"ג | צילום: התאחדות הסטודנטים הארצית

זיו ציפה שבמוסד יתחשבו בו נוכח הצהרות המועצה להשכלה גבוהה על כך שיינתן "טיפול פרטני" לסטודנטים שיבקשו להיבחן באופן מקוון. אך לדברי הסטודנטים - בפועל, ההצהרות לא מתממשות ומרבית הבקשות נדחות על הסף. זיו סיפר שהמרצה החליט שלא להתחשב בו מאחר שאין חפיפה בין התאריכים המרצה: "זה לא נורא אם תקבל אפס במטלה אחת". זיו ההמום סיפר: "פניתי למדור השירות לסטודנטים ונאמר לי שהפתרון היחיד הוא לגשת למועד הבא - בעוד שנה".

המשמעות עבור זיו היא שזה יעכב בשנה את סיום התואר שלו ויפגע לו בציונים. "יש אטימות של המערכת - מצד אחד יוצאים בהצהרות שתהיה התחשבות בנו, ומצד שני הם שולחים אותי לעכב את התואר בשנה נוספת", סיפר.

עוד לדברי זיו, האוניברסיטה לא פרסמה הודעה מסודרת עם המקומות שבהם הוא, כחולה מאומת, שהה בהם. "העברתי להם מידע מדויק על האזורים שבהם הייתי בקמפוס אך זה לא פורסם, לא ביצעו חיטוי ונדמה שהשתיקו את זה כדי שאנשים לא ייכנסו לפאניקה", תיאר.

מאגודת הסטודנטים של אוניברסיטת אריאל נמסר: "אנו קוראים למשרד הבריאות, למל"ג ולשר להשכלה גבוהה לשנות את ההנחיות באופן ביצוע בחינות פרונטליות ובכך לאפשר לאוניברסיטאות להתגמש עם הסטודנטים באוכלוסיות השונות, ללא הורדת הרף האקדמי, אך ללא גרירת שנה על כל ההשלכות".

באגודה תיארו שהאוניברסיטה לא מאשרת מבחנים מקוונים בשל חשש מהעתקות של סטודנטים. "לא ייתכן כי בעקבות חשש מהעתקות לא יימצא פתרון לסטודנטים והערכתם בקורסים השונים תידחה בשנה על לא עוול בכפם", אמרו. "סטודנט באוניברסיטת אריאל שנמצא חיובי לקורונה סורב מהמוסד לקבל תנאים מיוחדים לביצוע היבחנות וייאלץ לדחות את ההיבחנות בקורסים לשנה הבאה. המשמעות - גרירת התואר לשנה נוספת".  

תגובת אוניברסיטת אריאל: "המקרה נבדק וטופל. הסטודנט יוכל להגיש את העבודה באיחור, זאת לפנים משורת הדין היות ומועד הגשתה היה עוד טרם אובחן במחלה. בנוסף לכך סטודנטים בסיכון הונחו להגיש בקשות לאוניברסיטה ובראשית השבוע בקשות אלו יבחנו וינתן פתרון פרטני לכל בקשה בהתאם לצורך. אוניברסיטת אריאל עושה ככל שביכולתה לסייע לכלל הסטודנטים לסיים את מבחני ומטלות הסמסטר בזמן תוך שמירה על רמה אקדמית גבוהה".