"מבקשים שיגידו לנו איך אפשר, שלא יגידו לא": ההחלטה המסתמנת, שפורסמה אמש, שלפיה נשפי הסיום יבוטלו מעוררת מחאה וביקורת בקרב תלמידים ברחבי המדינה. משרד החינוך התייחס לסוגיה הערב ופרסם הנחיות שמשמעותן בפועל היא כי לא יתקיימו מסיבות הסיום. מחר יתכנס קבינט הקורונה, ובו תועלה האפשרות לשנות את ההחלטה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אחת המחאות בנושא החלה בבית הספר אורט על שם יגאל אלון ביקנעם. עדי כהן, תלמיד כיתה י"ב, שיתף הערב (ראשון) סטטוס בנושא - לצד תמונה של שכבתו - וביקש להקים קול זעקה. בשיחה עם N12 הסביר: "זה מעבר לנשף - מסיבת הסיום שלנו זה משהו שאנחנו מחכים לו כל השנה".

"השנה בגלל הקורונה כבר התרגלנו למצב שלא יהיה, אבל לאחר שהחלו להוריד את ההגבלות התחלנו לעבוד במרץ על המסיבה", נכתב. "חזרות שבדרך כלל לוקחות שלושה חודשים אנחנו עושים בשלושה שבועות, אנחנו כל יום מתאמנים -  ריקודים, שירים, משחק". כהן סיפר כי בית הספר אף שכר כוריאוגרפית ובמאי: "ומעבר לכך יש את הציפייה שלנו לאורך כל 12 השנים".

 

בפוסט ששיתף נכתב: "אנו תלמידי שכבת י"ב רוצים להביע גם את הצד שלנו בביטול הנשף ומסיבת הסיום. בימים האחרונים מתנהלים דיונים בנושא ביטול המסיבות והנשפים של שכבת י"ב. אנו תלמידי השכבה הבוגרת לא מתכוונים לשתוק. כמו כל תלמיד י"ב שמסיים בכבוד, גם אנחנו רוצים להיות חלק, 12 שנה חיכינו לרגע הגדול והמיוחד הזה לסיים אותו בכבוד, לעמוד יחד עם כולם כשכבה אחת על במה אחת ולהתרגש יחד!".

"אומנם שנת 2020 שונה מהרגיל, אנחנו נמצאים במשבר שאף אחד לא ציפה לו, אבל כעת כולנו שואפים לחזור לשגרה", ציין כהן. "מקומות הבילוי, הקניונים, מסעדות, חופי הים נפתחו כרגיל שאין שום הגבלה מיוחדת שם מלבד מסכות. ב-14.6 ישקלו מחדש את פתיחת האולמות, התרבות, ובתי הקולנוע כל זה בכפוך להנחיות. אנחנו מבקשים שיתייחסו לאירועי הסיום שלנו כאירועי תרבות".

עוד הציג נכונות ל"פשרות": לדבריו, "אם יגידו לנו לעשות זאת במקום פתוח אנחנו נעשה. אם יבקשו להגביל את מספר האורחים נדאג לכך. גם יבקשו לשבת במסכה נכבד זאת. אבל לסיים בכבוד גם אנחנו רוצים! משרד החינוך בחר להחמיר את ההנחיות עלינו ואנחנו לא נשתוק על כך. זוהי זכותנו שהקול שלנו גם ישמע. עכשיו זה התור שלנו למחות".

שקד בן ישי, תלמידת כיתה י"ב מכפר מעש, סיפרה גם היא על האכזבה: "אני התבאסי ממש, 12 שנה למדתי כדי להגיע לאירוע החגיגי הזה". על כך הוסיפה התלמידה טל פליטיאל: "זה מרגיש שפשוט ויתרו עלינו כבר בהתחלה ולא נתנו אפילו משהו חלופי או מצומצם". תלמידות נוספות טענו: "זה לא מותאם גם לכל מה שהולך, הרי עכשיו מתחילה מגמה של לפתוח - יש מועדונים, יש מסעדות. בסופו של דבר כולנו הולכים להתגייס ואנחנו רוצים להיפרד כמו שצריך".

מסיבות סיום עם ההורים - עד 50 איש 

במשרד החינוך פרסמו הערב את ההנחיות החדשות לאירועי סוף שנת הלימודים ובהם טקסים, מסיבות סיום, אירועי חלוקת תעודות ואירועי הסיום של שכבת תלמידי י"ב. לפי הודעתו האחרונה, המשרד מתיר את השתתפותם של הורים במסיבות הסיום, אולם תחת מגבלה שאינה ריאלית - עד 50 משתתפים באירוע.

ההנחיות החדשות של משרד החינוך:   

- כלל אירועי סיום השנה יתקיימו בהתאם להנחיות משרד הבריאות - הכוללות הצהרת בריאות, חובת עטיית מסיכה ושמירה על ריחוק חברתי והיגיינה.

- במסיבות ובאירועי סיום שנת הלימודים יוכלו להשתתף עד 50 איש, ובכלל זה הורים וילדים, צוותי ההוראה, אמנים ואנשי מקצוע.

- ככל שיופיעו זמרים או מנחים, הרי שמותר להם להופיע בפנים גלויות, ללא המסכה, תוך הקפדה על שמירת מרחק של שני מטרים מהשורה הקדמית של המשתתפים באירוע.

- ניתן לקיים אירועים רבי משתתפים, לרבות אסיפות הורים, באמצעות מערכות מקוונות.

- מפגשים אישיים עם ההורים והתלמידים: יש לקיים מפגשים אלה לאחר שעות הלימודים, תוך שמירה על מרווחי זמן בין המוזמנים והקפדה על כללי הריחוק החברתי ושמירה על ההיגיינה.