משרד האוצר העביר היום (שני) מסר חד משמעי לארגון המורים: אם מורי כיתות ז'-י' לא יסכימו להאריך את שנת הלימודים – הם לא יקבלו שכר מלא. במכתב שנשלח ממשרד האוצר, אך מאחוריו עומד מהלך שרקח שר החינוך יואב גלנט, נכתב כי התשלום המלא שהובטח על תקופת הקורונה מותנה בעמידה בהסכם הקיבוצי שנחתם, ובו הארכת שנת הלימודים על חשבון החופש הגדול. בתגובה למכתב מסר יו"ר ארגון המורים רן ארז: "מדובר באיומי סרק נטולי תוקף משפטי". בתוך כך: בית הספר "יעקב כהן" בקרית אונו, השביעי בגודלו בארץ עם 1,100 תלמידים, נסגר בעקבות תלמיד שאובחן כחולה קורונה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על המכתב היה חתום קובי בר נתן, הממונה על השכר והסכמי העבודה באוצר, והוא מוען למנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב, ליו"ר מרכז השילטון המקומי חיים ביבס, וליו"ר מרכז המועצות המקומיות שי חג'ג'. עם זאת המכתב הוא המשך ישיר של המהלך שהתחיל בהודעתו של שר החינוך מאמש, לפיה חטיבות הביניים יאריכו את שנת הלימודים ב-9 ימים ויסיימו את השנה ב-1 ביולי ותלמידי התיכונים ימשיכו במבחני הבגרות עד ל-27 ביולי.

בארגון המורים, שמאגד את מורי התיכונים וחלק ממורי חטיבות הביניים, סירבו אתמול לקבל את הכרזת המשרד, שהתקבלה בהסכמת השלטון המקומי ומשרד האוצר. בעקבות הסירוב, כבר אתמול איים גלנט כי אם ארגון המורים, ובראשו רן ארז, לא יבצע הוראה זו - משרד החינוך לא יהסס לפנות לבין הדין לעבודה. 

הדרישה של שר החינוך גלנט:

בהקשר זה ניתן לראות את המכתב שנשלח היום כמנוף לחץ אחרון לפני ההגעה לבית הדין. באמצעות ההסכם הקיבוצי שנחתם בימי הלימודים מהבית בתקופת הקורונה, משרד האוצר מאפשר לעצמו להבחין בין מורים שיעבדו בזמן החופש הגדול לבין מורים שלא יעבדו, ולא להסתכל על כל המורים המאוגדים בארגון המורים בצורה שווה.

כלומר, על פי המכתב שנשלח ממשרד האוצר, מורה שיגיע לתשעת הימים הנוספים יקבל תשלום ומורה שלא יגיע, לא יקבל. לא ברור אם רן ארז, שתלונות רבות נשמעות על התנהלותו האגרסיבית וחסרת הפשרות, יוכל לומר למוריו לא להגיע ללמד ולהסתכן באי קבלת משכורת.

בתגובה למכתב מסר יו"ר ארגון המורים ארז: "אחרי שהאוצר גמר להתעלל בתלמידי התיכון הוא מנסה להתעלל במורים. מדובר באיומי סרק, נטולי תוקף משפטי. רק אתמול כתב שר החינוך ההפך המוחלט, ששעת עבודה מקוונת של מורה שווה בדיוק לשעת עבודה פרונטלית, המורים בצעו את כל מטלותיהם על פי הנחיות משרד החינוך ותכנית הלימודים, לא החסירו אף שעת לימוד אחת, אין להם מה להחזיר ולא ניתן לנכות משכרם ניכוי חוקי כלשהו".

_OBJ

הקרב על תאריך סיום שנת הלימודים החל כבר עם תחילת התפשטות הנגיף בישראל, וכעת אנו עומדים ימים לפני פתיחת החופש הגדול. תשעת הימים עליהם נסוב הוויכוח נועדו "לפצות" את התלמידים ואת הוריהם על הימים שבהם הלמידה נעשתה מהבית.

הממשלה מאיימת רק על מורים המאוגדים בארגון המורים, ולא על המורים המאוגדים בהסתדרות המורים, שכבר הסכימה לתת את 9 הימים הנוספים על חשבון החופש הגדול. עם זאת מדובר באיום עקיף גם על מורי ההסתדרות, משום שלאחר התנגדותו של רן ארז, ההסתדרות הבהירה שתוספת הימים חייבת להיות שווה בין כל המורים וצוותי ההוראה. כלומר, שאם ארגון המורים לא יתן את הימים הנוספים, אז גם ההסתדרות לא תתן אותם. 

במשרד החינוך עדכנו הערב כי מספר החולים הכולל במערכת החינוך עומד על 578 (מתוך כ-2,300,00 תלמידים ומתוך כ- 200,000 עובדי הוראה). סך הכל 169 מוסדות חינוך סגורים (מתוך כ-5,200 בתי ספר וכ- 20,000 גני ילדים). 28,281 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד.

מה האינטרסים של כל צד במאבק על סיום שנת הלימודים? עושים סדר