ילדים בעלי מוגבלויות אינם רצויים: כמעט כל הורה לוקח את הילד שלו לגן השעשועים לרוץ, להשתולל ולפגוש חברים אבל מתברר שיש הורים שמעדיפים שלא לראות שם את מי שקצת אחר או שונה מהילד שלהם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לפני שנה, נתונים של החברה למתנ"סים הראו ש-90 אחוזים מההורים לא רוצים שילדים עם צרכים מיוחדים ילמדו יחד עם הילדים שלהם באותה מסגרת חינוכית - לא בגן או בבית הספר וגם לא בחוג אחר הצהריים.

חלפה שנה ודבר לא השתנה. הפעם הורים נשאלו מה יעשו אם באירוע כלשהו יתקלו באדם עם מוגבלות. 1 מתוך 5 הורים אמר כי יעזוב את האירוע במקרה כזה.

 1 מכל 5 אמר שינסה להתרחק מאדם עם מוגבלות כדי לוודא שהילד שלו, "חס וחלילה", לא ייפגש עם אותו אדם. כאילו זה מידבק. 17% מההורים ציינו שלא ירגישו בנוח ליד אדם עם מוגבלות, אך לא יעשו דבר בנידון.

ויש הבדל ניכר מסתבר בין אבות לאימהות: האבות נרתעים יותר מילדים עם צרכים מיוחדים, אימהות פתוחות יותר ומכילות. ויש גם הבדלים לפי המקום שבו אנחנו גרים. באופן מובהק תושבי חיפה והצפון  מקבלים את האחר יותר מאשר תושבי המרכז. 

"ככל שנשלב יותר אנשים עם מוגבלות בפעילות הקהילתית, נוריד את חומות הבושה והניכור", אומר אבי וורצמן, יו"ר החברה למתנ"סים, "אני קורא לכולם לבוא וליטול חלק בפרויקט יוצא מן הכלל, 'פברואר יוצא מן הכלל', שבמהלכו אנחנו משלבים אנשים עם מוגבלות בתוך פעילות במתנ"סים ובקהילה".