אחרי עלייה מסוימת במספר הנדבקים בקורונה, וברקע סגירת עוד ועוד מוסדות לימוד, מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד הצהירה הערב (ראשון) בריאיון במהדורה המרכזית שאם הלימודים בתיכונים יסתיימו ב-20 ביוני, בבתי הספר היסודיים ייצאו לחופש ב-1 ביולי‎. בן דויד גם קראה לחזור ללמידה ב"קפסולות", קבוצות של עד עשרה תלמידים, בכיתות א'-ט' - כפי שהיה בעיצומו של משבר הקורונה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אני חושבת שהעובדות מדברות בעד עצמן", אמרה בן דויד. "ראש הממשלה קיבל בתחילת המשבר החלטה אמיצה וקשה -  לסגור את בתי הספר. כשעבדו בקפסולות היה אפשר לשמור על ההנחיות. זה לא לחזור אחורה. המורים יגיעו לבית הספר וילמדו בשילוב למידה מרחוק. אנחנו חייבים לשמור על בריאות התלמידים. לא יכול להיות שבכל מקום מחייבים אותנו במדידת חום ובמסכות, ורק במוסדות החינוך לא שומרים על ההנחיות".

בן דויד הוסיפה כי "את התוצאות של ביטול מתווה הקפסולות וחזרה לכיתות גדולות אנו רואים בימים אלה בעלייה משמעותית במספר החולים". לדבריה, חלק מהרשויות המקומיות - דוגמת תל אביב, רמלה ושדרות - כבר החלו בכך ודואגים לתלמידים לצוותי ההוראה שלהם. "לפיכך, אני קוראת שוב לאנשי הקבינט ולראש הממשלה, לנהוג באחריות ולשמור על התלמידים ועל ציבור עובדי ההוראה ולחזור לשיטת הקפסולות", אמרה.

סגירה, בית, ספר, ריבוי, מקרה, קורונה (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
התפרצות קורונה בבית ספר | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

בן דויד התייחסה להסכם שנחתם בין הסתדרות המורים למשרד החינוך, ולפיו שנת הלימודים תוארך בתשעה ימים. לדבריה, אם הלימודים לא יוארכו בכלל מוסדות החינוך, כולל התיכונים, גם בבתי הספר היסודיים לא ילמדו עוד תשעה ימים.

"חתמנו על הסכם עם המדינה", אמרה. "ההסכם מקבע את הארכת הלימודים בתשעה ימים ואת עקרון השוויון - לא תהיה אפליה בין עובדי ההוראה במדינה. אם המדינה תממש את שני העקרונות הללו, אז נעמוד בהתחייבויות שלנו. ההסכם מדבר בעד עצמו, בלי שום קשר ליו"ר ארגון המורים רן ארז. אם המדינה לא תדאג למימוש ההתחייבויות אז חטיבות הביניים יסיימו ב-20 ביוני ובבתי הספר היסודיים ייצאו לחופש ב-1 ביולי".

זועם על המהלך. רן ארז (צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות)
יו"ר ארגון המורים רן ארז | צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות

מערכת החינוך מגני הילדים ועד כיתות י' אמורה לפעול תשעה ימים נוספים בהתאם לתקנות שעת החירום. עם זאת, יו"ר ארגון המורים רן ארז שאחראי על בתי הספר העל יסודיים, לא מוכן שמוריו יעבדו אף יום אחד מעבר לשנת הלימודים הרגילה. יפה בן דויד, שהסכימה בעבר על תשעה הימים הנוספים - ככל הנראה תלך בעקבותיו.

משמעות הדברים היא כי ב-1 ביולי הילדים יישארו ללא מסגרת עד שיתחילו קייטנות בית הספר של החופש הגדול, ב-14 ביולי. 9 ימים ללא מסגרת לילדים ובלי פתרונות להורים.

יו"ר השלטון המקומי: "הנתונים לא מצדיקים פאניקה"

בניגוד לדרישת יפה דן דויד לחזור ללימודים בקפסולות, יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס שלח היום מסר מרגיע לראשי הרשויות בישראל וטען כי אין לנקוט בצעדים חריגים. "מתוקף האחריות המוטלת על כתפינו כראשי ערים, בואו נישאר מחוברים לנתוני האמת והמספרים, ונבין שפחות מאחוז מתלמידי ישראל נמצאו חיוביים לקורונה", כתב. "נתוני החולי לא מצדיקים פאניקה ולא מתווים חדשים להתמודדות".

עוד כתב ביבס: "אנחנו ממשיכים לטפל במקצועיות ובמהירות כפי שעשינו עד כה: בתי ספר שבהם הייתה הדבקה ייסגרו, מי שהיה במגע ייבדק, אבל עיקר המשאבים שלנו צריכים להיות מופנים לזה שהורים ימשיכו לעבוד, שתלמידים ימשיכו ללמוד, שמערכת החינוך תמשיך לתפקד. החלטות פזיזות שנבעו מפחד ופאניקה הובילו לשיתוק המשק שעדיין נמצא בתרדמת. בתוך אווירת הפחדה ולחץ, בואו נשמור על קור רוח".

מספר הנדבקים בקורונה במערכת החינוך עלה היום ל-347, שהביאו לסגירתם של 127 מוסדות חינוך. בעקבות החשש להתפשטות, 17,467 תלמידים ועובדי הוראה אולצו להיכנס לבידוד. מפילוח נתוני התחלואה לפי ערים עולה כי מרבית החולים, כ-56%, הם תושבי העיר ירושלים, ש-197 מהם חלו. מתוך 352 החולים החדשים, כ-75%, המהווים 148 נדבקים, הם תלמידי ועובדי ההוראה בגימנסיה העברית בעיר. במשרד החינוך הבהירו כי יותר מ-99% מכלל מוסדות החינוך ממשיך לפעול כרגיל.

מוקדם יותר היום התייחס ראש הממשלה נתניהו לעלייה במספר הנדבקים בקורונה ברחבי הארץ. בדברים שאמר בישיבת הממשלה הודיע נתניהו כי מחר צפוי להתכנס קבינט הקורונה "ולשקול את הצעדים המתבקשים מול התגברות המגפה". אתמול הזהיר מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, בדיון פנימי עם בכירי משרדו שנתוני התחלואה הולכים וגדלים בימים האחרונים. בדבריו ציין: "אנחנו בהתפרצות שהיקפה אינו ידוע".