בעוד המורים מלמדים בימים אלה מהבית, בממשלה יש גורמים שמבקשים לעצור את המהלך הזה לחלוטין. במקום זה, הם דורשים, המורים ילמדו בקיץ והחופש הגדול יקוצר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"יש מורים שעובדים עכשיו מהבית ואנחנו מוקירים אותם, אבל לא ברורה האפקטיביות של זה ברוב שכבות הגיל, בטח בגן ובכיתות הנמוכות", אומרים הגורמים ל-N12. "אין תחליף ללמידה בכיתה. אנחנו רוצים שהמורים, בשלב זה, לא ילמדו כלל עד סוף פסח, ואת הימים האלה המורים יחזירו לתלמידים בחופש הגדול".

בממשלה מכוונים לאותו הסכם בין הסתדרות העובדים לאוצר לפיו העובדים שאינם חיוניים הוצאו לחופשה או לחל"ת (חופשה ללא תשלום). במצב זה המורים, כמו רוב העובדים במשק, ישהו בבית על חשבון ימי החופשה שלהם או שלא יקבלו שכר עד שישובו לעבודה.

"יש מורים שלא מבינים את גודל השעה", אומרים הגורמים הבכירים בממשלה. "אנחנו מקווים שהם יתעשתו".
מהלך כזה צפוי להתנגדות גדולה מצד ארגוני המורים, שמנסים בכל הכוח להגן על העובדים.

תגובת משרד החינוך: יותר מ-85% מתלמידי ישראל בחרו לקיים למידה מרחוק - המספר מעיד על הצורך הדחוף במסגרת של למידה מסודרת. יתרה מכך, דווקא בימים בהם התלמידים מצויים יחד עם ההורים במצב של אי וודאות נדרשת להם מסגרת. המצב הנוכחי מייצר תופעות של חרדה אצל הילדים, ולכן נדרשים מענים רגשיים, לימודיים והפגה. במשרד מתאספים יותר ויותר דיווחים על חרדות של ילדים. למורים יש תפקיד חשוב ומכריע בשעה קשה זו. הם מגויסים וראויים לכל הערכה והוקרה על המסירות שלהם. הם ראויים לתגמול על עבודתם. ההורים משלמים מחיר כפול - אחד,  על אובדן  שכר, השני, על השארות עם ילדים שאין להם מענה.