על רקע הלימודים המקוונים בעקבות התפשטות נגיף הקורונה וסגירת בתי הספר והגנים, שמואל אבואב, מנכ"ל משרד החינוך התראיין הערב (שלישי) בחדשות 12 ודיבר על התוכניות להמשך. לדבריו, במערכת החינוך לא יודעים בוודאות מה יהיה אחרי חופשת הפסח, אך נערכים לשלושה תרחישים אפשריים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"חלופה אחת שממשיכים כפי שזה, חלופה שנייה שחוזרים בהדרגתיות וחלופה שלישית שחוזרים בבת אחת". אבואב הוסיף כי בינתיים "אין תאריך תפוגה" למצב. לדבריו, הגנים ובתי הספר היסודיים ילמדו מרחוק עד יום שישי ובתי הספר התיכוניים יעבדו לקראת הבגרויות במסלול אחר. "לאחר מכן אנחנו נחזור לשגרה הזאת אם מערכת החינוך לא תיפתח - למידה מרחוק במתכונת הקיימת או חזרה הדרגתית לשגרה – לשם אנחנו מכוונים את הדברים", הוסיף.

מנכ"ל משרד החינוך דיבר על כך שמערכת הלמידה מרחוק בנויה על קשר של מורים, על אולפנים שמשרד החינוך הקים ועל אתרים מקוונים. "אני חושב שבנינו תפיסה אחרת – כל פעם שתלמידים לא למדו אז התפיסה הייתה שמורה שומר על קשר ושואל מה נשמע. שינינו את התפיסה – בתי ספר נסגרים, המורים מלמדים מהבית וזה ההישג הגדול שצריך לשמור עליו".

שמואל אבואב, מנכ"ל משרד החינוך (צילום: משרד החינוך)
שמואל אבואב, מנכ"ל משרד החינוך | צילום: משרד החינוך

אבואב הוסיף כי במקביל, משרד החינוך עוסק בדאגה לרווחת התלמידים, גם בתחומים שאינם קשורים ללימודים: "מה שאנחנו מתחילים לעשות זה לחלק מזון מיום ראשון. כל הלימוד המקוון מאפשר לנו לאתר מצוקות, לא רק ללמד, לא רק לייצר סדר יום לילדים - אנחנו גם מאתרים בעיות".

לדבריו, ברגע שמורה מזהה מצוקה אצל תלמיד, היא מתקשרת לייעוץ החינוכי ולשירות הפסיכולוגי – שמתחילים לטפל במקרה. "יש ילדים שיש להם מצוקה של מזון ולכן 40 אלף מנות יתחילו להיות מחולקות מיום ראשון", הוסיף. "זה בנוי על כל מפעל ההזנה שיש לנו. אנחנו בשגרה נותנים 400 אלף מנות על-ידי 90 חברות, וגם לקשישים מחלקים מאותן חברות".