משרד החינוך הודיע השבוע למורים כי עליהם להפסיק להשתתף בהכשרות ובקורסים לפיתוח מקצועי, ולא להתחיל בהכשרות ובקורסים נוספים - זאת בשל מחסור בתקציבים. משרד החינוך פועל לאשר את התקציב המיועד עבור הפיתוח המקצועי של המורים, אך בשלב זה לא ידוע מתי הוא יאושר. בעקבות כך, המורים חוששים שקידומם המקצועי ותוספות השכר שלהן הם זכאים עבור השתלמויות שכבר החלו ייפגעו או יעוכבו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

תקציב המשרד, המסתכם בכ-60 מיליארד שקל, נפגע מההחלטה לקיים בחירות נוספות ומהעיכוב בהרכבת ממשלה חדשה, מכיוון שבתקופת ממשלת מעבר לא ניתן לבצע העברות תקציביות משמעותיות.

המצב הנוכחי צפוי לפגוע גם בתלמידי החינוך המיוחד, שפתחו את שנת הלימודים ללא מקור תקציבי. בנוסף, התוכנית לקיצור חופשות החגים צפויה להתבטל בחנוכה הקרוב וייתכן שגם בחגים נוספים. בנוסף, בעקבות המצב התקציבי לא יתקיימו בשלב זה מסיבות כיתה בבתי הספר מכיוון שמשרד החינוך מתקשה לגייס תוספת תקציב לסבסוד מסיבות הכיתה.

בנוגע להשתלמויות והפיתוח המקצועי של המורים, מדובר בקורסי הכשרה שהמורים מחויבים לבצע במסגרת הסכמי העבודה עמם. לפי ההסכמים, המורים צוברים שעות השתלמויות המזכות אותם בתוספות שכר ובקידום הדרגה המקצועית שלהם.

באחרונה הופץ מכתב שכתבה עינת רום, מנהלת אגף פיתוח מקצועי של עובדי ההוראה במשרד החינוך, עבור עובדי ההוראה. במכתב נכתב כי "היות ולא קיים תקציב מדינה ואין אישור תקציבי מהאוצר, המשרד אינו יכול לחתום על הסכמים עם המבצעים הפדגוגיים (הגופים האחראים על ההכשרה המקצועית; ל"ד). משמעות הדבר היא שנכון להיום ועד להודעה חדשה אין להתחיל בקורסי הפיתוח המקצועי לשנת הלימודים תש"פ. הבעיה היא ארצית וכוללת נושאים רבים ולא רק תהליכי פיתוח מקצועי. העניין בטיפול של בכירי המשרד".

בתגובה העבירה מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, מכתב חריף למנכ"ל המשרד, שמואל אבואב. במכתב תקפה בן דוד גם את החלטת המשרד משבוע שעבר להרחיב את מבחני המדידה בבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים כתחליף למבחני המיצ"ב. לדבריה, היה ניתן לחסוך בעלות המבדקים ובתמורה להשקיע בהשתלמויות ובפיתוח המקצועי של המורים. במכתב כתבה בן דוד כי לא תאפשר פגיעה במורים, גם אם קורסי ההכשרה שלהם יבוטלו. "הריני להודיעכם באופן חד-משמעי כי כל ביטול או עיכוב לא יפגע בעובדי ההוראה. לעובד ההוראה ייחשב כאילו החל והשלים את ההשתלמות על פי לוח הזמנים שתוכנן מראש", היא כתבה.

ממשרד החינוך נמסר: "המשרד פועל מול האוצר כדי שהתקציבים יועברו בהקדם לטובת נושא זה"

 

הכתבה המקורית פורסמה ב-TheMarker

לכתבות נוספות באתר:

הגירעון העמיק, האוצר בפאניקה - והקיצוץ הוקדם ל-2019

מחיר למשתכן בצפון ת"א: המתנה שיקבלו מאות משפחות עשירות