N12
פרסומת

אחרי כשעה: הסתיימה פגישת נתניהו-טראמפ; הבית הלבן: "היה חיובי ופרודוקטיבי"

רה"מ ונשיא ארה"ב נפגשו בפעם השמינית, במוקד הדיונים: איראן • בכירים בסביבת רה"מ: הפגישה הייתה טובה מאוד, שני המנהיגים חזרו על המחויבות המשותפת למנוע נשק גרעיני מאיראן • בכיר ישראלי: מדובר בעיתוי קריטי, הנשיא קרוב לקבל החלטה בנוגע לאיראן • כל בכירי הממשל השתתפו בפגישה - כולל סגן הנשיא ואנס ושר החוץ רוביו • כל העדכונים מוושינגטון

ירון אברהם
ברק רביד
פורסם: | עודכן:
ראש הממשלה נתניהו בפגישה עם נשיא ארה"ב טראמפ
נתניהו וטראמפ בפגישה בבית הלבן | צילום: מעיין טואף, לע"מ
הקישור הועתק

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נועדו הערב (שלישי) בבית הלבן בפעם השמינית מאז שנבחר הנשיא. לפי ההערכות, שני המנהיגים דנו בעיקר בסוגיה האיראנית, על רקע ההפוגה באש בין טהראן לוושינגטון.

הפגישה נמשכה שעה ו-20 דקות. באופן חריג הפגישה לא התקיימה בארבע עיניים כלל, ובניגוד לפעמים קודמות - לא התקיימה כלל מסיבת עיתונאים והשניים לא מסרו הצהרות לתקשורת.

קרולין לוויט, דוברת הבית הלבן, צייצה לאחר הפגישה כי היא הייתה חיובית ופרודוקטיבית. כל צמרת הממשל השתתפה בפגישה - גם גורמים ניציים יותר כלפי איראן כמו רוביו, וגם גורמים שנוטים יותר לעסקה כמו ואנס.

פגישת טראמפ–נתניהו
פגישת טראמפ–נתניהו | צילום: מעיין טואף, לע"מ
פגישת טראמפ–נתניהו
רוביו ונתניהו בבית הלבן | צילום: מעיין טואף, לע"מ

בכיר ישראלי שהכיר את הפרטים על הכנות הפגישה אמר כי היא התרחשה בעיתוי קריטי. לדבריו, הנשיא קרוב לקבל החלטה בנוגע לאיראן. נתניהו הציג לו את זווית הראייה הישראלית - ואמר כי הוא סבור שאין מנוס מביצוע תקיפות נוספות על מתקני גרעין שהשתקמו ומטרות שיכולות לזעזע את המשטר.

גם בכירים בסביבת ראש הממשלה ציינו כי הפגישה הייתה טובה וחיובית מאוד. לדבריהם, השניים דיברו על כל הזירות - ובראשן איראן. שני המנהיגים חזרו על המחויבות המשותפת למנוע מאיראן נשק גרעיני, ושוחחו גם על השותפות האיתנה בין ישראל לארה"ב וגם על הזדמנויות שונות במזרח התיכון.

פרסומת
פגישת טראמפ–נתניהו
גם סגן הנשיא ואנס משתתף בפגישה | צילום: מעיין טואף, לע"מ
פגישת טראמפ–נתניהו
עם שר ההגנה הגסת' והשליח וויטקוף: נתניהו בבית הלבן | צילום: מעיין טואף, לע"מ

כל צמרת הבית הלבן השתתפה: הנוכחים מהצד הישראלי והאמריקני

בפגישת נתניהו וטראמפ נכחו צוות מורחב של אנשי הנשיא: סגן הנשיא ג'יי-די ואנס, שר החוץ מרקו רוביו, שר המלחמה פיט הגסת', ראש ה-CIA רטקליף, והשליח סטיב וויטקוף.

בצד הישראלי מלווים את ראש הממשלה: ראש המל"ל החדש שמואל בן עזרא, שגריר ישראל בארה"ב יחיאל לייטר, ראש הסגל עדו נורדן, המזכיר הצבאי גיא מרקיזנו, יועצת רה"מ קרוליין גליק והיועץ המדיני אופיר פאלק.

ראש הממשלה נתניהו מגיע לפגישה בבית הלבן
ראש הממשלה נתניהו מגיע לפגישה בבית הלבן | צילום: Reuters
ראש הממשלה נתניהו מגיע לפגישה בבית הלבן
ראש הממשלה נתניהו מגיע לפגישה בבית הלבן | צילום: Reuters
פרסומת

"לא צריך שביבי יגיד לי את זה": המסר של טראמפ לנתניהו

זמן קצר לפני הפגישה אמר טראמפ שהוא לא זקוק לנתניהו כדי לדעת על המתרחש במתקן הגרעין הסודי של איראן בהר המכוש. "אני לא צריך שביבי יגיד לי את זה (מה קורה שם). אנחנו מצוידים במצלמות הכי טובות בעולם שממוקדות שם ואנחנו יודעים בדיוק מה קורה", הבהיר הנשיא האמריקני בריאיון לרשת פוקס.

בכיר בבית הלבן אמר כי בריאיון ביקש הנשיא דונלד טראמפ להעביר מסר תקיף לראש הממשלה בנימין נתניהו, זמן קצר לפני פגישתם. לדבריו, הדברים נאמרו בעיקר על רקע ההדלפות מלשכת ראש הממשלה בנוגע לכוונתו של נתניהו להציג בפגישה מידע מודיעיני על איראן.

שלט חוצות בטהראן נגד טראמפ ונתניהו
שלט חוצות בטהראן נגד טראמפ ונתניהו | צילום: Nikoubazl/NurPhoto, getty images
ראש הממשלה נתניהו לפני הפגישה עם הנשיא טראמפ
ראש הממשלה נתניהו לפני הפגישה עם הנשיא טראמפ | צילום: מעיין טואף, לע"מ
פרסומת

איראן במוקד, ההתקדמות בעזה ברקע

דבריו של טראמפ מגיעים לאחר שדיווחנו כי נתניהו מתכנן להציג בפגישה מודיעין על התקדמות איראן לעבר פצצה גרעינית. עם זאת, נתניהו ינסה להימנע למצטייר כמי שמנסה לגרור את ארה"ב לעימות צבאי ישיר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ (ארכיון) | צילום: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP via Getty Images, Getty Images
ראש הממשלה נתניהו לפני הפגישה עם הנשיא טראמפ
ראש הממשלה נתניהו לפני הפגישה עם הנשיא טראמפ | צילום: מעיין טואף, לע"מ

אתמול פרסמנו במהדורה המרכזית שהפגישה נקבעה לאחר שהקבינט אישר התקדמות מדינית בעזה ואת כניסת הכוח הבין-לאומי לייצוב הרצועה (ISF) - זאת לאחר שלשכת ראש הממשלה ניסתה לקבוע אותה כבר בתחילת החודש, ללא הצלחה.

לפני שהמריא לוושינגטון אמר ראש הממשלה נתניהו שהוא ידון עם טראמפ "בכל הנושאים שעל הפרק, ובראשם איראן. כמובן שהמטרה שלנו היא לשמור על ביטחוננו וגם להרחיב את מעגל השלום סביבנו. אני יוצא לשליחות הזאת עם מטרה אחת ברורה - להבטיח את ביטחונה, עוצמתה ועתידה של מדינת ישראל היקרה שלנו".