רוביו: "מקווים שהשיחות בין לבנון לישראל יביאו להתקדמות וימנעו עימות"
שר החוץ האמריקני אמר במסיבת עיתונאים כי ממשל טראמפ רוצה ממשלה לבנונית חזקה ושחיזבאללה יפורק מנשקו • בכיר אמריקני התייחס לפגישה בין סגן ראש המל"ל לנציג מלבנון: "ההתקדמות היא בצעדים מאוד קטנים ואיטיים כדי לבנות אמון בין שני הצדדים"

ברק רביד
N12פורסם:

שר החוץ של ארה"ב מרקו רוביו אמר היום (שישי) כי ממשל הנשיא דונלד טראמפ מקווה שהשיחות הישירות בין ישראל ללבנון ימנעו את חידוש המלחמה בגבול הצפון.
למה זה חשוב:
- ישראל מאיימת בשבועות האחרונים כי תצא למבצע צבאי נרחב נגד חיזבאללה בלבנון, על רקע טענתה כי הארגון משקם את יכולותיו הצבאיות בקצב מהיר.
במוקד החדשות:
- היום התקיים בנאקורה שבגבול בין ישראל ללבנון הסבב השני של שיחות ישירות בין המדינות תחת חסות ארה"ב.
- ישראל העלתה את דרג ההשתתפות שלה במו"מ ומי שהוביל את השיחות היום היה סגן ראש המל"ל ד"ר יוסי דרזנין.
- מהצד הלבנוני השתתף השגריר סימון כראם ומהצד האמריקני הדיפלומטית מורגן אורטגוס.
- "המפגש מהווה המשך לשיח הביטחוני שנועד להבטיח את פירוק חיזבאללה מנשקו על ידי צבא לבנון. במפגש נידונו דרכים לקדם מיזמים כלכליים כדי להמחיש את האינטרס ההדדי להסיר את איום חיזבאללה, וכדי להבטיח ביטחון בר קיימא לתושבים משני צידי הגבול", נמסר מלשכת ראש הממשלה.

מאחורי הקלעים:
- בכיר אמריקני אמר כי בפגישה דנו הצדדים ברעיונות ראשוניים לפרויקטים כלכליים בדרום לבנון ששתי המדינות יכולות לקדם ביחד.
- "ההתקדמות היא בצעדים מאוד קטנים ואיטיים כדי לבנות אמון בין שני הצדדים. פגישה נוספת תתקיים באמצע חודש ינואר", אמר הבכיר האמריקני.
מה הוא אומר:
- שר החוץ האמריקני מרקו רוביו אמר במסיבת עיתונאים בוושינגטון כי ממשל טראמפ רוצה שתהיה ממשלה לבנונית חזקה ושחיזבאללה יפורק מנשקו.
- "אנחנו מנסים לחזק את ממשלת לבנון. אף אחד לא רוצה שחיזבאללה יוכל לאיים שוב על האזור. אנחנו מקווים שהשיחות בין לבנון לישראל יביאו להתקדמות וימנעו עימות. אם ישראל תרגיש איום מחיזבאללה היא תפעל נגדם. אנחנו רוצים להימנע מזה ולכן צריך ממשלת לבנונית חזקה", אמר רוביו.

פרסומת
התמונה הגדולה:
- רוביו אמר כי ארה"ב רוצה לסיים את היישום של השלב הראשון של הסכם הפסקת האש בעזה ולעבור לשלב השני במסגרתו יוקמו מועצת השלום, ממשלת המומחים הפלסטינים וכוח הייצוב הבין-לאומי.
- לדבריו, כל המדינות שעמן ארה"ב דנה על שיגור חיילים לכוח הבין-לאומי בעזה רוצות לדעת מה יהיה המנדט שלו.
- שר החוץ האמריקני ציין כי בכל יום שעובר חמאס ממשיך להתבסס מחדש בשטחים שבשליטתו ברצועה, ולכן יש להתקדם במהירות האפשרית ביישום ההסכם.
- רוביו ציין שכדי שהמלחמה בעזה לא תתחדש יש לוודא שחמאס לא יוכל לחזור למצב שבו הוא יכול לאיים על ישראל, ולכן חשוב שיפורק מנשקו.
- "פירוז כולל את כל מה שחמאס יכול להשתמש בו כדי לאיים על ישראל. מי ישקיע בשיקום עזה אם יחשוב שהכול ייהרס מחדש במלחמה עתידית. לכן פירוז כל כך חשוב", אמר רוביו.
- רוביו הוסיף כי הוא אופטימי שניתן יהיה לעבור לשלב השני של ההסכם בעזה אך הדגיש כי יישום השלב השני והשלב השלישי בהסכם יימשך יותר משלוש השנים שנותרו לממשל טראמפ.
מצאתם טעות לשון?