פרסום ראשון | הקבינט הסמיך צוות שרים ליישום השלב השני של הפסקת האש בעזה - עימות חריף התפרץ סביב שולחן הדיונים
בקבינט המדיני-ביטחוני התפרץ עימות חריג, לאחר שראש הממשלה הציג לאישור צוות מצומצם ליישום השלב השני של הפסקת האש בעזה - ללא השר אלי כהן • ההחלטה הציתה את זעמו של כהן, שדרש להיכלל בצוות, איים להצביע נגד – ולבסוף גם עשה זאת


פרסום ראשון: בקבינט המדיני-ביטחוני נרשם אמש (חמישי) עימות לא שגרתי, לאחר שראש הממשלה נתניהו הביא לאישור את הרכב צוות השרים שיוביל את יישום השלב השני של הפסקת האש בעזה. ההחלטה, שבמסגרתה נבחר צוות מצומצם ללא השר אלי כהן, הובילה אותו להתפרץ כלפי נתניהו, לדרוש להיכלל בהרכב ואף לאיים שיצביע נגד – איום שאותו מימש.

לפי ההחלטה שאושרה, הצוות יכלול את ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ, שר המשפטים יריב לוין, שר החוץ גדעון סער, והשרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ'.
כבר בתחילת הדיון עלה הטון: השר אלי כהן מחה בחריפות על כך שלא נכלל בצוות, ובמהלך חילופי הדברים דרש מנתניהו לשנות את ההחלטה. כהן אף הזהיר כי אם לא ייכלל - יצביע נגד. בסופו של דבר, כך לפי גורמים המעורים בפרטים ששוחחו עם N12, הוא אכן מימש את האיום והצביע נגד הרכב הצוות.

כהן טען כי הנושא חייב להידון ולהיקבע על ידי כל חברי הקבינט, ולא בקבוצה מצומצמת בלבד. מזכיר הממשלה יוסי פוקס השיב לו כי קיים חשש ממשי מהדלפות, וראש הממשלה נתניהו תמך בעמדתו.
השר דוד אמסלם, שהצביע בעד הקמת הצוות, בחר להגיב באירוניה לסערת "הדלפות" בקבינט. לדבריו, במבצע הביפרים נגד מחבלי חיזבאללה נרשם מקרה שבו אלי כהן וחברי קבינט נוספים הצביעו בעד פעולה מודיעינית, למרות שבכלל לא ידעו במה מדובר - ולכן, לדבריו, אולי גם במקרה הנוכחי אפשר לפעול באותה הדרך.
לאור המידור של הקבינט, גם השרה גילה גמליאל הצביעה נגד. בסופו של דבר, הושגה פשרה להצעת השר אלקין שלפיה כל שר שירצה - יקבל עדכון פרטני על החלטות מהמל"ל.
ראש השב"כ דוד זיני הפתיע אמש בדיון בקבינט על עונש המוות למחבלים כשהצהיר לראשונה כי הארגון תומך בעונש מוות למחבלים וכי "כלי כזה מרתיע ביותר". דבריו סימנו תפנית משמעותית ביחס לעמדות שנשמעו בעבר בארגון שבראשותו הוא עומד. זיני הוסיף כי מבחינת הארגון, העונש יתרום להרתעה - גם מול טענות שעלולות לעלות סביב חטיפות יהודים.