N12
פרסומת

התקיפה בקטאר: נבדקת האפשרות - בכירי חמאס כלל לא שהו במבנה | פרסום ראשון

ניסיון חיסול בכירי חמאס בדוחא: ייתכן ששניים מצמרת ארגון הטרור נפצעו בתקיפה • במערכת הביטחון מתחקרים - מדוע התקיפה לא צלחה למרות המודיעין המדויק • נבדקת האפשרות שבכירי חמאס לא שהו כלל במבנה - אלא רק דרג זוטר של הארגון • במקביל לסימני השאלה שנערמים בישראל - בחמאס הודיעו רשמית: ח'ליל אל-חיה לא נהרג בהפצצה

ירון אברהם
אולפן שישי
פורסם:
זירת ניסיון חיסול בכירי חמאס
זירת ניסיון חיסול בכירי חמאס | צילום: Reuters
הקישור הועתק

לאחר ניסיון החיסול הישראלי של צמרת חמאס, הערב (שישי) אנו חושפים ב"אולפן שישי" כי נבדקת האפשרות שבכירי ארגון הטרור כלל לא היו במבנה שהותקף - וגוברת ההערכה שאיש מבכירי חמאס לא חוסל. כל הפרטים.

4 ימים לאחר התקיפה בקטאר, מתגבשת ההבנה בישראל: אף אחד מהצמרת המדינית של חמאס לא חוסל בהפצצה בדוחא. ייתכן שיש שני פצועים מבין הבכירים הזאת, אולי ח'ליל אל-חיה - אבל אין לכך אישור ותימוכין סופיים. במקביל, בחמאס הודיעו הערב רשמית כי אל-חיה לא חוסל בתקיפה: "הוא ערך תפילת הלוויה לבנו עם סידורי אבטחה מיוחדים", אמרו בארגון הטרור.

תקיפת בכירי חמאס בדוחא
התקיפה הישראלית בדוחא | צילום: reuters

עם זאת מוקדם יותר הערב, חמאס הודיע כי בכיר ארגון הטרור, ח'ליל אל-חיה, לא חוסל בתקיפה הישראלית בדוחא שבוצעה מוקדם יותר השבוע. "ח'ליל אל-חיה קיים את תפילת ההלוויה למען בנו המאם שחוסל וההרוגים בתקיפה בדוחא, לאחר סידורי ביטחון מיוחדים בקטאר", מסר חמאס.

במערכת הבטחון מנסים בימים אלו לתחקר ולהבין מה קרה ואיך ייתכן שהתקיפה הזו לא צלחה - למרות שהיה מודיעין מדויק.

לפי פרסומים זרים, קיימות שתי אפשרויות שנבדקות ולגביהן אין הכרעה סופית:

  1. אפשרות ראשונה היא שהטיל פגע בחלק אחר של המתחם וכך הנוכחים הצליחו לחמוק.
  2. אפשרות נוספת היא שהבכירים לא היו בכלל במבנה שהותקף, אלא רק מאבטחים, דרג זוטר ובני משפחה. 
בכירי חמאס
בכירי ארגון הטרור חמאס

ההסבר המתגבש לאפשרות החדשה: כחלק מנהלי האבטחה הבכירים משנים מיקומים בדרך קבע, אבל גם האפשרות שהם חשדו או קיבלו טיפ אזהרה לפני - לא נשללה עדיין לגמרי.

בדובר צה"ל בחרו שלא להתייחס לפרטים.

ההודעה של חמאס: ח'ליל אל-חיה בחיים

ארגון הטרור חמאס הודיע מוקדם יותר הערב כי ח'ליל אל-חיה, בכיר ארגון הטרור, לא חוסל בהפצצה. "ח'ליל אל-חיה קיים את תפילת ההלוויה למען בנו המאם שחוסל וההרוגים בתקיפה בדוחא, לאחר סידורי ביטחון מיוחדים בקטאר", מסר חמאס.

פרסומת

"אנחנו ממשיכים להמתין לגיבוש תמונת המודיעין הסופית ומקווים שאולי חלק מהבכירים חוסלו", עדכן אתמול גורם ביטחוני. "אך ככל שחלופות השעות - מסתמן שרוב מטרות המבצע לא הושגו". גם שרים בקבינט עודכנו כי בישראל לא אופטימיים באשר לתוצאות המבצע.