N12
פרסומת

פרסום ראשון: המהלך העוקף של ארה"ב לשחרור עידן אלכסנדר

ממשל טראמפ לא עדכן את ישראל במהלך, אינדיקציות הגיעו ממקורות לא רשמיים • רק אתמול וויטקוף עדכן את נתניהו ודרמר בהסכמות שהושגו עם חמאס - כהחלטה גמורה • הרמטכ"ל זמיר בדיון סגור: לשים לב שארה"ב לא עושה "תרגיל" ברגע האחרון

ירון אברהם
המהדורה המרכזית
פורסם: | עודכן:
בנימין נתניהו, דונלד טראמפ
בנימין נתניהו, דונלד טראמפ | צילום: getty images, reuters
הקישור הועתק

מאחורי הקלעים של שחרור עידן אלכסנדר: ארה"ב לא שיתפה את ישראל במגעים לעסקה שחתמה עם חמאס לשחרור אלכסנדר מהשבי, כך פרסמנו לראשונה אמש (שני) ב"מהדורה המרכזית". ישראל קיבלה אינדיקציות על העסקה שארה"ב חתמה לשחרור אלכסנדר כבר ביום שישי - אך לא ממקורות רשמיים.

שחרור החטוף עידן אלכסנדר
שחרור החטוף עידן אלכסנדר

רק אתמול בשעות הבוקר התקשר שליחו של נשיא ארה"ב למזרח התיכון סטיב וויטקוף לרה"מ בנימין נתניהו ולשר רון דרמר ועדכן אותם כי יש הסכמות בין ארה"ב לחמאס. וויטקוף הציג את הדברים כהחלטה גמורה.

שני גורמים ישראליים סיפרו לחדשות 12 כי בשבוע שעבר, בדיון סגור, עלתה העובדה שחמאס לא נע לעבר עסקת חטופים, והרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר הזהיר בחדר: "צריך לשים לב שארה"ב לא עושה איזשהו תרגיל שאנחנו לא יודעים עליו לקראת הביקור של טראמפ".

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ והשליח סטיב ויטקוף
צילום: רויטרס, רויטרס

דובר צה"ל סירב להתייחס לציטוט, אבל זמיר לא אמר את הדברים כביקורת על האמריקנים, אלא כהערכה סבירה שמשהו אמור להתקדם לקראת ביקורו של טראמפ במזרח התיכון - שהתגלתה כשחרורו של החטוף הישראלי-אמריקני עידן אלכסנדר.