N12
פרסומת

קבינט המלחמה מתכנס, על הפרק: שאלת הרחבת המנדט למשלחת בקהיר

ראש המוסד סבור שניתן להגיע לעסקה חדשה ומבקש גמישות בעניין חזרת תושבי עזה לצפון הרצועה • חילוקי הדעות בחדר הסגור: גנץ, איזנקוט ודרעי תומכים בבקשה, גלנט מתנגד בטענה לשחיקת הישגי המלחמה - השר דרמר מתנדנד • הרמטכ"ל: "הפערים עם חמאס גדולים מדי" • גורם שבקיא בפרטי המו"מ: "צריך לקבל החלטה לכאן או לכאן" • הכול מגיע לרקע הפגנת הענק נגד נתניהו שמתקיימת הערב בירושלים

דנה ויס
המהדורה המרכזית
פורסם:
הקישור הועתק

קבינט המלחמה דן הערב (ראשון) על הרחבת המנדט של משלחת המשא והמתן בעסקת החטופים שיצאה לקהיר. משלחת דרגי העבודה הגיעה היום למצרים, כדי להבין אם ניתן להגיע להתקדמות במגעים. בין הנושאים שעל הפרק הוא בקשתו של ראש המוסד דדי ברנע לגמישות בנושא חזרת תושבים לצפון הרצועה.

נושאי הדיון בישיבת הקבינט

  • משלחת דרגי העבודה שבקהיר ידווחו אם תהיה הצעה משופרת מצד חמאס.
  • הקבינט ידון בבקשת ראש המוסד – מנדט רחב יותר בנושא המשא ומתן על החטופים.
  • ראש המוסד סבור שאפשר להגיע לעסקה אך הוא מבקש גמישות בנושא חזרת תושבים לצפון הרצועה.
ראש המוסד, שר הביטחון
ראש המוסד מבקש גמישות, שר הביטחון מתנגד בטענה לשחיקת הישגי המלחמה. ברנע וגלנט | צילום: אבשלום שושני, פלאש 90

מה חושבים בקבינט המלחמה?

  • השרים בני גנץ, גדי איזנקוט ואריה דרעי תומכים בבקשת ראש המוסד.
  • השר רון דרמר מתנדנד ועדיין לא החליט אם לתמוך.
  • שר הביטחון גלנט והרמטכ"ל אומרים כי הפערים בין ישראל לחמאס גדולים מדי ושאין טעם להתפשר.
  • חילוקי הדעות על בקשת ראש המוסד: גלנט סבור שחזרת תושבי עזה לצפון הרצועה תשחק את הישגי המלחמה.
הרמטכ"ל הרצי הלוי בסיור והערכת מצב בגבול הצפון
"הפערים עם חמאס גדולים מדי". הרמטכ"ל הרצי הלוי | צילום: דובר צה"ל

למה הדיון הספציפי הזה חשוב?

  • הדיון עלול להוות שיקול מרכזי בהחלטת השרים בני גנץ וגדי איזנקוט אם להישאר בממשלה.
  • אם תהיה עסקה על השולחן, גם שר הביטחון והרמטכ"ל צפויים להתגמש.
  • גורם מרכזי שבקיא בפרטי המשא ומתן אומר כי אחרי חצי שנה של מלחמה חייבת להתקבל החלטה – לכאן או לכאן.
פרסומת
קבינט המלחמה
לפי גורם מרכזי, אחרי חצי שנה - חייבת להתקבל החלטה. קבינט המלחמה, ארכיון | צילום: קובי גדעון / לע"מ, קובי גדעון / לע"מ

הדיון מגיע לרקע החרפת מחאת משפחות החטופים, כשאלפים יצאו להפגין אמש בתל אביב. אלא שההפגנה שמתקיימת כל שבוע - הייתה סוערת יותר. כ-16 קרובות וקרובי חטופים השתתפו אתמול בה"הצהרת החירום" מחוץ לשער בגין שבקריה, ובמהלכה הודיעו על שלב חדש במאבק להשבת יקיריהם שתכליתו הפעלת לחץ ציבורי להחלפה מיידית של ראש הממשלה בנימין נתניהו, המהווה לדבריהם מכשול לביצוע עסקה לשחרור חטופים.

מההפגנה אמש למען שחרור החטופים והפלת הממשלה
ההפגנה למען שחרור החטופים והפלת הממשלה, אמש | צילום: רויטרס

היום, בני משפחות חטופים, יחד עם שורת ארגוני מחאה וארגוני חברה אזרחית הקוראים לפיזור הכנסת ולקביעת מועד מיידי לבחירות, פתחו בשבוע של אירועי מחאה מול המשכן. אלפי מפגינים עלו לירושלים להפגנה הגדולה ביותר מאז 7 באוקטובר, חסמו צירים מרכזיים והדליקו בהם זיקוקים, רימוני עשן ומדורות. המפגינים החלו אף לצעוד לכיוון בית ראש הממשלה אך נעצרו כמה מאות מטרים ממנו. המשטרה פועלת בכוח ובאמצעים לפיזור הפרות סדר לפיזור המתפרעים, כשמכת"זית עם מי בואש הופעלה כלפי המוחים.

פרסומת
הפגנות נגד הממשלה בירושלים
אלפים בהפגנה בירושלים, היום | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

מוקדם יותר היום נפגש נתניהו עם משפחות החיילות החטופות ואמר להם "אני מנהל משא ומתן, לא מתן ומתן". בנוסף, לשכת ראש הממשלה הודיעה היום כי נתניהו יגיע בשעה 22:00 לבית החולים הדסה עין כרם לצורך ניתוח שיבוצע בהרדמה מלאה. לפי ההודעה שנמסרה, במהלך בדיקה שגרתית, התגלה אמש כי נתניהו סובל מבקע - ולאחר התייעצות עם רופאיו הוחלט כי יעבור את הניתוח.