ראש המוסד דדי ברנע ימריא הבוקר (שישי) לדוחא בירת קטאר במטרה לקדם את עסקת החטופים. מוקדם יותר היום נפגשו נתניהו וברנע לשיחת עדכון על "התפתחויות" במגעים לעסקה אך כרגע נראה כי מדובר על התקדמות מדודה ואיטית בתהליך שעשוי להיות ארוך ומייגע. בכיר ישראלי הבקיא בפרטים אמר הערב לחדשות 12: "יש צמצום פערים".

"אין פריצת דרך אבל יש התקדמות מדודה וחשובה ויכולים להיות משברים והסתעפויות", הוסיף הבכיר הישראלי. "אבל יש צמצום פערים. מטרת הפסגה היא לתת רוח גבית לצוותי המשא ומתן ולפתור מחלוקות". המשלחת בראשות ראש המוסד לתצא מחר לקטאר, למפגש עם ראש ה-CIA וויליאם ברנס, ראש ממשלת קטאר מוחמד בן עבד אל-תאני ושר המודיעין המצרי עבאס כמאל במטרה לקדם את שחרור החטופים.

גורם ישראלי בכיר הבקיא בפרטי המשא ומתן (צילום: חדשות 12)
גורם ישראלי בכיר הבקיא בפרטי המשא ומתן | צילום: חדשות 12

הפסגה המרובעת נערכת בצל לחץ כבד מאוד מצד ארצות הברית על המתווכות הנוספות להתקדם במהירות ולזרז את תשובת חמאס על הפרטים השונים שמרכיבים את העסקה. טרם יציאת המשלחת יתכנס קבינט המלחמה על מנת לדון בהרחבת המנדט של צוות המשא ומתן הישראלי בדוחא. הסוגיה המשמעותית ביותר שעליה יצטרכו לדון – וכרגע נראה שהצדדים במבוי סתום – היא החזרת העקורים לצפון רצועת עזה.

בישראל לא מוכנים להיענות לדרישת חמאס לאפשר לכלל האוכלוסייה לחזור לצפון הרצועה, אלא רק לנשים וילדים קטנים. יש קולות בממשלה שמעריכים שאין ברירה אלא להיענות – אפילו באופן חלקי – לדרישות וכי זאת הדרך היחידה לסגור עסקה עם חמאס, ואילו אחרים לא מוכנים לדון בנושא.

 

הצהרתו של בלינקן בביקורו בישראל (צילום: המהד)
הצהרתו של בלינקן בביקורו בישראל | צילום: המהד

מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, אמר אמש בהתייחס למגעים: "זה מתקרב. אני חושב שהפערים מצטמצמים ואני חושב שהסכם בהחלט אפשרי". בביקורו בסעודיה הוסיף כי ישראל והמתווכות הניחו "הצעה טובה על השולחן" אך בחמאס לא קיבלו אותה וחזרו עם דרישות ובקשות חדשות. עם זאת, אמר בלינקן, "אני מאמין שזה לחלוטין אפשרי, ושזה לחלוטין הכרחי. וכמובן, אם לחמאס בכלל אכפת מהאנשים שהוא אמור לייצג – הוא יגיע להסכם, כיוון שזה יביא מידית להפסקת אש".