N12
פרסומת

אבו מאזן מתכוון לעקוף את החלטת סמוטריץ' - דרך נורווגיה

שר האוצר החליט לעצור כספים שישראל הייתה אמורה להעביר לרשות הפלסטינית, בגלל התשלומים לאסירים ומחבלים • כעת מתברר כי הרשות הפלסטינית צפויה לקבל את הכסף מממשלת נורווגיה - שתבקש מישראל ערובות לכסף • בשל המשבר החריף ברשות, המשכורות לא שולמו במלואן - והגירעון רק גדל • הנורווגים הציעו לסייע ולהעביר את הסכום, כ-70 מיליון שקלים

אהוד יערי
פורסם:
אבו מאזן בצלאל סמוטריץ'
צילום: יונתן זינדל, יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

הרשות הפלסטינית מתכננת לעקוף בעזרת נורווגיה את החלטתו של השר סמוטריץ' לעכב את העברתם של כ-70 מיליון שקלים מהכספים שמעבירה ישראל לרשות הפלסטינית. הסכום הזה מבטא את היקף הסכומים שמעבירה הרשות למשפחות מחבלים ואסירים.

מקורות יודעי דבר ברמאללה אומרים היום ל-N12: "הרעיון הוא שממשלת נורווגיה היא שתעביר את 70 מיליון השקלים לרשות הפלסטינית ובמקביל תבקש מישראל ערובות להחזיר לה את הכסף".

המצוקה הכספית ברשות הביאה לכך שמשכורות החודש שעבר של עובדי המדינה שולמו על ידי בנקים פרטיים פלסטיניים, שהעבירו לזכאים כ-50% ממשכורותיהם. אך בשל הפסקת עבודת העובדים ביהודה ושומרון במלחמה, נוצר גירעון גדול בתקציב הרשות – שימנע את המשך תשלום המשכורות לחודש דצמבר. הנורווגים הציעו לסייע בכך שידרבנו את ישראל להעביר את 70 מיליון השקלים לידיהם – במקום במישרין לקופת הרשות.