בהודעה שהוציאו היום (שלישי), בבית הלבן הודיעו כי הם דוחקים ברשויות בישראל ״להגן ולכבד את הזכות להפגנות שקטות ולא אלימות, בעוד שמחאות המוניות משתקות את ישראל״. עוד הוסיפו בהצהרה התקשורתית כי בישראל ״מתקיים דיון ציבורי משמעותי לגבי תכנית הממשלה לגבי מערכת המשפט. דיון כזה הוא דבר בריא והינו חלק מכל דמוקרטיה תוססת״.

מדוברות מחלקת המדינה בעקבות העברת החקיקה אמש והמחאה היום נמסרה הודעה חריפה, לפיה ״כפי שאמר ממשל ביידן, גם הדמוקרטיה האמריקנית וגם הישראלית בנויות על מוסדות חזקים, איזונים ובלמים, ומערכת משפט עצמאית״.

״הנשיא אמר בעקביות, גם באופן פומבי, שרפורמות כמו זו דורשות הסכמה רחבה ובסיס תמיכה רחב כדי להיות עמידות ומתמשכות״, נמסר מהודעת דוברות מחלקת המדינה. ״הנשיא ביידן היה ברור בדבריו לפיהם צריך לקדם חקיקה בהסכמה, והוא מקווה שראש הממשלה נתניהו יפעל למציאת פשרה אמיתית״.

הנשיא הרצוג מברך את הנשיא ביידן בביקורו בישראל (צילום: חיים צח, לע"מ)
הנשיא ביידן בביקורו בישראל, ארכיון | צילום: חיים צח, לע"מ

בתחילת השבוע התראיין נשיא ארה״ב לרשת CNN ובין היתר דיבר על המצב הפוליטי בישראל. "הממשלה של נתניהו הכי קיצונית מאז גולדה מאיר״, אמר נשיא ארה״ב. ״אני מנסה להבין איך הוא מסתדר איתם". ביידן נשאל על היחסים בינו לבין נתניהו, ונשאל אם יזמין אותו בקרוב לבית הלבן. על כך ענה ביידן בהתחמקות ואמר: "הנשיא הרצוג יגיע בקרוב".

מוקדם יותר היום נפגש רה״מ נתניהו עם שליחו המיוחד של נשיא ארה״ב ביידן לענייני אנרגיה, עמוס הוכשטיין. הביקור הוגדר כחשאי, והשניים דנו במתיחות מול חיזבאללה. עוד עמדו על הפרק המאמצים להגיע להסדר דיפלומטי ועדכונים שונים לגבי המגעים לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה. הוכשטיין ביקר בישראל גם במאי האחרון יחד עם היועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג׳ק סאליבן.