N12
פרסומת

סעודיה תחכה: ישראל הודיעה על כינון יחסים עם ניואה - שמונה בקושי 2,000 תושבים

למרות שרבים לא שמעו עליה, משרד החוץ הישראלי הודיע על כינון יחסים רשמיים עם ניואה – אחת המדינות הזעירות בעולם • מדובר במדינת אי בדרום האוקיינוס השקט, שמקיימת יחסים דיפלומטיים עם 20 מדינות בלבד • עם זאת, היא עדיין לא התקבלה כחברה באו"ם • "מדינה ידידותית ואוהבת ישראל", מסר השגריר הישראלי בניו זילנד הסמוכה

n12
פורסם:
מדינת ניואה
מדינת ניואה | צילום: AP
הקישור הועתק

ישראל הודיעה היום (שישי) על כינון יחסים רשמיים עם ניואה, אחת המדינות הזעירות בעולם שמונה כ-1,935 תושבים וממוקמת על אי בגודל של כ-260 קמ"ר בדרום האוקיינוס השקט – לא רחוק מניו זילנד.

ניואה, שממוקמת על אי שנוצר לאחר התפרצות לבה במהלך פעילות געשית באוקיינוס, אינה חברה באו"ם, אך משתתפת בכמה ארגונים בין-לאומיים, בעיקר באזור אסיה והאוקיינוס השקט – ואף הביעה בהם תמיכה בישראל בכמה מקרים. היא מקיימת יחסים דיפלומטיים עם כ-20 מדינות, בהן סין, יפן, אוסטרליה, הודו, הפיליפינים וצ'ילה.

מדינת ניואה
הזדמנות לתיירים הישראלים: ניואה ידועה בעיקר באתרי הצלילות המיוחדים שסביבה | צילום: 123rf

מדינת האי השלווה ידועה בעיקר באתרי הצלילות המיוחדים שסביבה, ובמיוחד לאורך שונית האלמוגים הנדירה הסמוכה לחופיו.

שגריר ישראל לניו זילנד, רן יעקבי, הגיע אתמול לאי ויקיים היום קבלת פנים לכבוד 75 שנה לעצמאות ישראל. במהלך הטקס יוכרז על כינון היחסים בין שתי המדינות. התחממות היחסים ועליית המדרגה הדיפלומטית הוא חלק מהמאמץ הישראלי לחזק את הקשרים עם מדינות האוקיינוס השקט, ורק לאחרונה הודיעו פפואה גינאה החדשה ופיג'י על כוונתן לפתוח שגרירויות בישראל בחודשים הקרובים.

מדינת ניואה
נכון לאוגוסט 2023, המדינה מונה בקושי 2,000 תושבים | צילום: AP
מדינת ניואה
דגל ניואה | צילום: 123rf

השגריר יעקובי: "נפעל ביחד עם אנשי ניואה לקדם שיתופי פעולה בתחומי החקלאות, הטכנולוגיה וניהול המים. אני משוכנע שהתיירים הישראלים המגיעים לאזור, ישמחו להגיע לאי ולהינות מחוויה ייחודית ומרגשת במדינה ידידותית ואוהבת ישראל".