מאז שעות הבוקר ישראל נתונה למתקפה קשה של ארגון החמאס. בנוסף לאיום הטילים והמחבלים שהשתלטו על ישובים סמוך לגדר, ישנה גם כמות גדולה של מידע מוטעה המסתובב ברשתות. 

אחת ההודעות הנפוצות בשעות האחרונות מתייחסת למתקפת סייבר שכביכול מתרחשת נגד אזרחי ישראל. מערך הסייבר הלאומי נאלץ בעקבות אותן הודעות לשחרר הצהרה רשמית שמדובר בפייק: "בשעות האחרונות רצות שמועות אודות מתקפת סייבר על ישראל. מערך הסייבר הלאומי מבהיר כי בשלב זה אין מתקפת סייבר ספציפית הקשורה למצב הנוכחי", נכתב בפוסט בעמוד הרשמי של מערך הסייבר, שהוסיף כי לצד זאת הם נערכים בהתאם: "כחלק מההיערכות במשק, מערך הסייבר הנחה את הגופים החיוניים בהעלאת כוננות".

הארגון גם הוסיף הנחיה כללית שטובה גם לימי שגרה: "יש להימנע מכניסה לקישורים לא מזוהים. אנו קוראים לציבור ולארגונים לגלות אחריות ובכל חשד למתקפת סייבר וכן לבירור שמועות הקשורות בסייבר, יש לחייג 119".

חלק מאותן הודעות, אשר תמיד מסומנות ע"י וואטסאפ כ"נשלחו מספר רב של פעמים", טוענות ש"חבר מיחידת הסייבר" ממליץ לא לפתוח תמונות ואתרים כי "יש מתקפת סייבר".

הודעה אחרת בכלל טוענת שהמתקפה נעשית ע"י שיחת טלפון: "לא לענות לשיחות של 0022 או +1866. הם אומרים את השם שלך ואומרים ללחוץ 1 כדי לקבל עזרה, לא לענות בכלל, יש מתקפת סייבר על ישראל".

כאמור אין כרגע מידע על מתקפת סייבר, וגם אם תהיה כזאת היא לא תקרה בעזרת שיחות טלפון. בתוך בליל ההודעות השקריות, הסתננה גם הודעה ישנה יותר, אשר קשורה בכלל לרעידת האדמה במרוקו וכבר הוכחה כשקרית.

גם רן ברזיק, מומחה סייבר, התייחס לדברים ב-x, טוויטר לשעבר, והרגיע שאין כזאת מתקפה.

בכל מקרה, בעקבות המצב אנו צפויים לראות עלייה במתקפות פישינג המכוונות לארגונים ישראליים. זכרו:

  • היו ערניים להודעות דואר אלקטרוני או הודעות SMS חשודות.
  • אם ההודעה מכילה שגיאות כתיב או דקדוק, נראית לא אופיינית לגורם שממנה היא לכאורה מגיעה, או אם מבקשת למסור מידע רגיש, אל תלחצו על קישורים אלו ואל תפתחו קבצים מצורפים.
  • אל תשתפו מידע רגיש עם אף אחד שאתם לא מכירים או סומכים עליו.