מחשוב קוונטי הוא כנראה המהפכה הבאה אחרי פיתוח האינטליגנציה המלאכותית שמשנה כעת עת העולם. מדינות ומעצמות נמצאות במרוץ להשיג יכולת חישובית שכזו, שעשויה לאפשר להן להצפין את המידע שלהן באופן הרמטי לחלוטין, ומנגד לפרוץ למאגרי מידע של מדינות יריבות. 

הטכנולוגיה הזאת, שמבוססת על כמות בלתי נתפסת של חישובים, יכולה בעתיד למצוא תרופות למחלות חשוכות מרפא, לפתח מוצרי מזון, לגלות אילו מניות כדאי לקנות ואולי תסייע לפתור אפילו את משבר האקלים.

כיום שוק המחשוב הקוונטי שווה 162 מיליארד דולר, אך על פי הערכות הוא יתפח לממדי ענק בעתיד ושוויו יעמוד על טריליון דולר ב-2035. גם ענקיות הטכנולוגיה הבינו את הפוטנציאל העצום שיש לתחום הזה והן כבר נמצאות בתחרות על פיתוחו. 

גוגל הודיעה שכבר הצליחה לייצר מחשב קוונטים עם 70 קיוביטים (שזו כמות די מרשימה) ומיקרוסופט הודיעה כי עשתה פריצת דרך משמעותית ובתוך שנתיים תוכל לספק מחשבים קוונטים. גם בישראל יש מאמצים לייצר מחשב קוונטי עם 50 קיוביטים בסטארטאפ בהובלת ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט.

למה חשוב לאותן חברות לפתח מחשוב קוונטי? כל הדבר הזה בסופו של דבר יהיה בענן. אנשים לא יצטרכו להקים בסלון מתקן למחשוב קוונטי עם חדר קירור. תוכלו לגשת לענן ולבצע בו פעולות חישוב קוונטיות ולכן אותן חברות שמציעות שירותי ענן כמו גוגל ואמזון בונות על הטכנולוגיה העתידית.

החברה שהכי הפתיעה והיא המובילה במרוץ היא IBM שהודיעה כי עד סוף השנה תייצר מחשב שמגיע לאלף קיוביטים - רמה שמאפשרת חישוב שכל תנועת הכוכבים ביקום בו-זמנית. אם אתם לא יכולים לחכות, תוכלו כבר היום לרכוש באמזון מחשב קוונטים עם שני קיוביטים שנקרא Gemini mini בעלות של 8,700 דולר.

 לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן

>> בזמן שעבדתם, פרק135 - תוך 30 שנה - המדינה שהפכה לכלכלה החזקה בעולם