כל מי שעובד בממשל הסיני ואוהב את האייפון שלו יצטרך בקרוב להתרגל לאנדרואיד: הוול סטריט ג׳ורנל מדווח שגורמי ממשל מונחים שלא להשתמש יותר בטלפונים שיוצרו מחוץ לגבולות סין, ובמיוחד בטלפונים של אפל. לפי הדיווח, עובדי משרדי ממשלה הונחו כלל לא להכניס אייפונים למשרדים ממשלתיים. 

זה אינו צעד שרירותי: האיסור של הממשל הסיני על טלפונים שלא יוצרו בסין הוא עוד צעד של הממשל בקמפיין מתמשך להוריד את התלות של הממשלה הסינית בטכנולוגיה זרה. בממשל הסיני טוענים כבר זמן מה שהם מעוניינים להגביר את האבטחה שלהם וחוששים מטכנולוגיה זרה שמשמשת למעקב אחר אזרחים ובכירי ממשל, טענות שדומות מאוד לטענות של משרדי ממשל אמריקאים. אלו החלו בשנה האחרונה לאסור על עובדי המגזר הציבורי להתקין אפליקציות סיניות כמו טיקטוק על טלפונים שקיבלו ממקום העבודה.

טים קוק מנכ"ל אפל (צילום: AFP | PUNIT PARANJPE , getty images)
טים קוק. אפל שולטת בשוק הפרימיום של טלפונים סלולריים בסין | צילום: AFP | PUNIT PARANJPE , getty images

המהלך הנוכחי, עלול להוות שינוי כיוון ביחסים בין סין ואפל. באפל נסמכים מאוד על העסקים בסין, כשהחברה משקיעה מאמצים רבים להיכנס לשוק האסייאתי, וכיום שולטת בשוק הפרימיום של טלפונים סלולרים. סין אחראית לבדה על 19% מסך כל מכירות האייפון של אפל, והחברה מתייחסת לסין בתור אחד השווקים הגדולים והחשובים שלה. לאחרונה חברת Huawei הציגה טלפון סלולרי חכם חדש המיועד להתחרות באייפון בשוק הסיני, ויתכן שהממשל הסיני ירצה לעזור לתמוך בטלפון שנבנה מבית.

 סין אחראית לבדה על 19% מסך כל מכירות האייפון של אפל, והחברה מתייחסת לסין בתור אחד השווקים הגדולים והחשובים שלה

ארה"ב כבר החרימה מספר חברות סיניות והגבילה את יכולתן למכור טכנולוגיה בשטחה, בעיקר בתחום התשתיות. חברות כמו Huawei ניגשו למכרזים בארה"ב על מנת למכור טכנולוגיות להתקנת אינטרנט G5 במדינה וסורבו מתוך החשש שהחברה תתקין רוגלה סינית ותוכל לפקח אחרי תעבורת האינטרנט של משתמשים אמריקאים. בנוסף, ארה״ב מנסה למנוע מטכנולוגיה המיוצרת בתחומה להגיע לסין, בעיקר לשבבים מתקדמים המפעילים מחשבי על ומיועדים לתעשיות מתקדמות יותר כמו מחשבי קוונטום ושרתים המיועדים להפעיל כוח חישוב רב, עבור בינה מלאכותית. 

סין דורשת מחברות בינלאומיות המוכרות בארצה לבנות שרתים על אדמתה, ולשמור את המידע הנאסף על משתמשים בתוך גבולות סין בלבד. חברות כמו אפל וטסלה בנו מכרזי דאטה ענקיים בסין למטרה זו, אך יתכן שגם המהלך הזה לא יספק את הממשל הסיני.