ב-1979 התרחשו הרבה אירועים היסטוריים, כמו למשל הסכם השלום עם מצרים והניצחון של ישראל באירוויזיון, אבל בבריטניה קרה עוד אירוע חשוב. בממלכה החלו לשדר תוכנית טלוויזיה the mighty micro בערוץ המסחרי. בדיעבד, האינדיפנדנט הכריז עליה כעל תוכנית הטלוויזיה המשפיעה ביותר אי פעם בבריטניה. היום מתברר שהתוכנית הזו הולידה את הנפקת השנה של יצרנית השבבים הבריטית arm.

בסך הכל לתוכנית היו 6 פרקים והיא עסקה באופן בו תשפיע הטכנולוגיה על האנושות. מי שהגיש אותה היה ד"ר כריסטופר אוונס, שלא זכה לראות את שידוריה, כי הוא מת מסרטן לפני כן.

מרגרט תאצ'ר, ראש הממשלה דאז, צפתה בתוכנית והחליטה יחד עם ה-BBC להפיק תוכנית חינוכית חדשה שתלמד את הבריטים על עולם המחשבים, כדי שהעם לא יישאר מאחור במרוץ מול ארה"ב. ה-BBC הודיע גם על השקת תוכנית טלוויזיה בנושא, וגם על השקת מחשב, משום שכדי ללמד את האנגלים מחשבים, היה צורך במכשיר עצמו.

חברה בשם Acorn זכתה במכרז הממשלתי ובשנת 1981 יצא מחשב שנקרא BBC מיקרו. 80% מבתי הספר בבריטניה עבדו עם המחשב הזה.

ב-1981 בארה"ב המציאה IBM את ה-PC המפורסם שלה וטרפה את הקלפים. בדור שלה היה 16 ביט וזה נחשב באותה תקופה לשדרוג משמעותי. הצ'יפ סט של IBM יוצר על ידי אינטל. Acorn פנו לאינטל וביקשו את המעבד, אך החברה התעלמה מהבקשה.

ARM חברת שבבים (צילום: בלומברג, getty images)
שיעורי הצמיחה מפרסום ב-2023 | צילום: בלומברג, getty images

ב-BBC לא ויתרו, והחליטו לעצב בעצמם את הארכיטקטורה של המחשב שתכננו לייצר. אישה בשם סופי ווילסון הרימה את הכפפה ושאבה השארה ממחקר שפרסמה IBM ויצרה מעבד מאוד בסיסי עם 45 פקודות אפשריות ואותו הטמיעה בתוך המחשב החדש.

במהלך הייצור ווילסון גילתה דבר מדהים: היא הכניסה את השבב לבורד של המחשב ומבלי לחבר אותו לחשמל המחשב פעל. לאחר מכן התגלה שהייתה השראה בין הרכיבים האלקטרוניים שהייתה מספיק חזקה כדי לספק למחשב חשמל על מנת לפעול.

ווילסון החליטה לקרוא למעבד ARM שמשמעות ראשי התיבות שלו - advanced RISC machines. כך למעשה נוצר המושג - שבסופו של דבר הוביל להנפקת המוצר בוול סטריט בסוף השבוע שעבר לפי שווי של 54.5 מיליארד דולר.

 לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן

>> בזמן שעבדתם, פרק 146 - מודל הפרסום שמאיים על הרלוונטיות של גוגל ומטא