OpenAI השיקה הערב (חמישי) עבור מערכת ההפעלה של אפל, iOS, צ'אט GPT ומבטיחה – "בקרוב" הוא גם יגיע לאנדרואיד. האפליקציה של צ'אט GPT תהיה זמינה לשימוש חופשי ותסנכרן את היסטוריית הצ'אט לרשת, כולל מערכת זיהוי דיבור, שנתמכת על ידי מודל לזיהוי בקוד פתוח של OpenAI.

האפליקציה שפועלת גם באייפון וגם באייפד, ניתנת להורדה – אולם רק בארה"ב בינתיים. החברה החליטה להשיק שם תחילה את האפליקציה, שתתרחב למדינות אחרות "בשבועות הקרובים", כפי שמסרה.

Auto-GPT (צילום: Rokas Tenys, shutterstock)
Auto-GPT | צילום: Rokas Tenys, shutterstock

OpenAI לא רמזה בעבר על האפליקציה לנייד, אולם הצעד הגיוני ביחס לפופולריות של צ'אט GPT, שהושק בנובמבר האחרון ומאז השימוש בו ממשיך לעלות. הערכות חיצוניות מצביעות על כך שהאפליקציה משכה 100 מיליון משתמשים עד ינואר השנה, אם כי OpenAI לא אישרה את הנתונים האלה מעולם.

למרות שצ'אט GPT הושק תחילה כניסוי, במהרה הוא מצא קהל צרכנים שמשתמש בו לכל – החל מרמאות באקדמיה ועד ליישומים עסקיים. בפברואר השיקה OpenAI מנוי פרימיום לאפליקציה, שמציע עדיפות בתגובות ובגישות שנוצרו באמצעות מודל השפה האחרון של החברה, GPT-4, תמורת 20 דולר לחודש.

עד כה הדרך הטובה ביותר להשתמש במודלי השפה של OpenAI בנייד, הייתה בדפדפן של מיקרוסופט, Bing. מיקרוסופט מציעה גישה לצ'אט GPT, שמופעל על ידי GPT-4, ואפליקציה רשמית תרחיק ככל הנראה חלק ממשתמשי החברה, שהשתמשה בגישה שהעניקה כדי למשוך אנשים לדפדפנים שלה, מיקרוסופט אדג' ובינג'.

ההשקה הרשמית של האפליקציה נועדה למנוע מאנשים להירשם לספאם ולאפליקציות מזויפות, שמתיימרות להציע גישה בנייד לצ'אט GPT, שלא חף מבעיות - גם במובייל. למשל, נטייתו של הבוט להמציא מידע בביטחון מלא וחששות מפרטיות; החברה העניקה רק לאחרונה את האפשרות למשתמשים שלה להפוך את השיחות לפרטיות, אלא שמסך הבית של האפליקציה עדיין מזהיר אותם לא לחלוק "מידע רגיש" שבה.