המהפכה של הבינה המלאכותית וצ'אט GPT מאוד שונה מכל המהפכות הקודמות שהיו, כי העבודות שבסכנה עכשיו מעולם לא היו בסכנה לאורך ההיסטוריה.

יחד עם זאת, צריך לזכור שמהפכות הן תהליך ארוך, ולא קורות מחר בבוקר. נסתכל על המהפכה התעשייתית - המפעל הראשון הוקם ב-1718, עיקר המהפכה הייתה בסוף המאה ה-18- תחילת המאה ה-19, כלומר לקח לה בין 70-120 שנה עד שראינו אותה מתפרסת בכל רחבי אירופה ואז מגיעה לארה"ב.

המחשב הראשון הומצא ב-1945. המק הראשון הומצא רק 40 שנה אחר כך, ב-1984. האינטרנט הומצא ב-1983, רק ב-2016, לא מזמן, 50 אחוז מהעולם היה מחובר לאינטרנט.

דוגמה ישראלית קטנה – ב-1999 פרופסור אמנון שעשוע וזיו אבירם, מייסדי מובילאיי, באו עם רעיון מהפכני – מכונית אוטונומית. ב-2016 בתקשורת דיווחו שבקרוב מאוד לנהגי משאיות לא תהיה עבודה, וכל נהג מונית נשאל אם הוא חושש לפרנסה שלו. בכתבה שפורסמה בכלכליסט לפני כעשרה ימים – הכותרת היא "הרכב האוטונומי נכנס לפריזר", וזה הדבר הכי טוב שקרה למובילאיי. החברה בשיא של כל הזמנים, השווי שלה עבר את ה-30 מיליארד דולר של ההנפקה.

זה תהליך שקורה, עבודות כל הזמן מתחלפות. פעם לא היו שעונים מעוררים, ומישהו היה עובר ויורה אבנים על החלון. השוני הוא שעד כה תמיד איבדנו את המשרות, עם יכולת הביצוע הכי נמוכה, שלמכונה יהיה הכי קל לעשות אותן במקום אדם. לכן כמעט תמיד זה במפעל. תחשבו על מישהו שיושב וצריך למעוך עוגיות למשל, תבוא זרוע במפעל שתחליף אותו ותעשה את זה בצורה אוטומטית.

עכשיו אנחנו במהפכה לומדת. עד היום המשוואה הייתה - ככל שנתמיד יותר בהשכלה, ככה השכר שלנו יהיה טוב יותר. צץ לחיינו צ'אט GPT, שגם כבש לאחרונה את השער של מגזין הטיים.

TIME cover for ChatGPT
by u/Drakosk in ChatGPT

באטלנטיק פרסמו כי צ'אט GPT הולך לערער את עובדי הצווארון הלבן. הצווארון הכחול הם העובדים במפעלים, והלבן במשרדים. עד היום שום מהפכה תעשייתית שקרתה לא השפיעה על עובדי הצווארון הלבן, להפך היא העשירה אותם. פתאום הגענו למהפכה של למידה - צ'אט GPT עובר קורסים באוניברסיטת וורטון בהצלחה מרובה, מצליח לעבור בחינות רפואה, ואפילו הצליח להטיס כמה שעות אפילו מטוס F15. הפעם מי שעולים על המוקד הם מתכנתים, מורים, רופאים, מעצבים, דוגמנים, אנשי כספים ומדענים.

>> בזמן שעבדתם, פרק 121 - הסיפור מאחורי פדיחת הענק של גוגל