חשבונות העיתונאים שנחסמו מטוויטר הושבו לרשת בלילה שבין שישי לשבת, זאת בעקבות הלחץ הציבורי וסקר אינטרנטי שהעלה אילון מאסק. לכך קדם גיבוי פומבי להשעיית העיתונאים: וורה יורובה, סגנית נשיא האיחוד האירופי לערכים ושקיפות, צייצה בחשבון הטוויטר שלה אזהרה מפורשת לאילון מאסק - "החדשות על חסימות שרירותיות של עיתונאים מדאיגות [...] ישנם קווים אדומים, וגם סנקציות".

עוד הזכירה יורובה כי ישנם חוקים אירופאים הנוגעים לחופש הביטוי: החוק לשירותים דיגיטליים, שבו ישנה התייחסות לסינון תכנים ברשתות שפועלות בתחומי האיחוד האירופי - חוק שיכנס לתוקף בשנה הבאה. ע"פ החוק, האיחוד האירופי יוכל לקנוס חברות שעוברות על החוק, ואף לפעול להשעיית השירות בכל מדינות האיחוד.

טוויטר השעתה מספר חשבונות של עיתונאים המסקרים את אילון מאסק ואת סיפור רכישת טוויטר. בין העיתונאים שחשבונם הושעה: כתבי ה-CNN, הוושינגטון פוסט, הניו יורק טיימס, Mashable, The Intercept ועוד. העיתונאים טוענים כי ההשעיה הגיעה ללא הודעה מוקדמת וללא כל אזהרה מצד טוויטר.

מאסק עצמו צייץ בטוויטר בתגובות וענה כי ההשעיה נובעת מהחוק החדש של הפלטפורמה, אשר מונע מעקב בזמן אמת אחר משתמשים. העיתונאים שהושעו סיקרו את חסימתו של חשבון בשם ElonJet אשר צייץ את מיקומו של המטוס הפרטי של אילון מאסק. חלק מהעיתונאים צייצו על אודות החשבון, וחלק על כך שעכשיו כשהחשבון הושעה מטוויטר, ישנו אתר שמדווח את אותם דיווחי מקום מדוייקים של המטוס. מאסק כתב כי ההשעיה תימשך שבעה ימים.

בתגובה, CNN כתבו כי "ההשעיה הבלתי מוצדקת של מספר עיתונאים, ביניהם דוני או'סאליבן, מדאיגה אבל לא מפתיעה. חוסר היציבות והתנודתיות ההולכת וגוברת בטוויטר צריכה להדאיג את כל מי שמשתמש בפלטפורמה״.

בנוסף, משתמשים רבים שרצו להודיע לעוקבים שלהם שהם פתחו משתמש במסטודון, הרשת החברתית המתחרה, גילו שטוויטר לא מאפשרת יותר לצרף לינק למסטודון כציוץ מתוך טוויטר, וגם לא לשלוח קישורים בהודעות פרטיות. בנוסף, הושעה חשבון הטוויטר של מסטודון. בטוויטר לא הגיבו על כך.