הסמארטפונים שאנו סוחבים איתנו לכל מקום הם מכשירים קטנים ופנטסטיים, הם מסוגלים לבדר, ליידע ולתקשר עם שאר העולם - אבל הם גם יכולים להסיח את הדעת שלנו. אם החלטתם שהטלפון שלכם שואב יותר מדי מהזמן ומתשומת הלב שלכם, ישנן דרכים רבות להפוך אותו לפחות "אטרקטיבי".

זה מכונה לפעמים מינימליזם טלפוני, וזה יכול לכסות הכול - החל מכיבוי של כמה התראות ועד לרכישת מכשיר חדש לגמרי שנבנה מתוך מחשבה על מינימליזם.

מחיקת אפליקציות

זה לא באמת הסמארטפונים שמסיחים את הדעת - אלו כל האפליקציות שאנו מעמיסים עליהם. אם אתם רוצים לאמץ מינימליזם בנייד, תיפטרו מכמה שיותר אפליקציות, ואולי אפילו מכולן. כדי להסיר התקנה של אפליקציה באנדרואיד, לחצו והחזיקו את הסמל של אותה אחת שאתם רוצים למחוק ותגררו אותה למעלה ללחצן "הסר". לעומת זאת, באייפון פשוט לחצו והחזיקו את האייקון של האפליקציה במסך הבית ובחרו "הסר אפליקציה".

אם אתם צריכים קצת עזרה להבין באילו אפליקציות אתם מבזבזים את רוב הזמן שלכם, הטלפון שלכם יכול לעזור כאן. באנדרואיד, פתחו את ההגדרות ולאחר מכן בחרו באפשרות Digital Wellbeing and parental controls או בעברית "רווחה דיגיטלית ובקרת הורים" כדי לראות כמה זמן ביליתם בכל אחת מהאפליקציות שלכם לאחרונה. ב-iOS, כנסו מההגדרות לזמן מסך. אותם פיצ'רים נותנים לכם אפשרויות להגביל את השימוש באפליקציות, וזו דרך נוספת להפוך למשתמש מינימלי יותר בטלפון.

אינכם חייבים בהכרח למחוק את החשבונות המשויכים לאפליקציות הללו, אם כי זו גם אפשרות. זכרו שגם אם תסירו אפליקציות כמו טוויטר ואינסטגרם מהטלפון שלכם, אתם עדיין יכול להשיג אותן בדפדפן האינטרנט, ואנשים עדיין יכולים ליצור אתכם קשר דרכן, רק אל תתפתו כל הזמן לפתוח אותן בדפדפן של הטלפון.

נהלו בעצמכם את ההתראות

אם אתם רוצים לשמור אפליקציות מסוימות בטלפון, אבל לא רוצים שהן יפריעו לכם כל כך הרבה, יש לכך פתרון. הן לאנדרואיד והן ל-iOS יש כעת שפע של אפשרויות התראות, שתוכלו להגדיר ולהתאים. גשו אל הגדרות התראות ואפליקציות ממסך ההגדרות באנדרואיד או הגדרות התראות ב-iOS כדי לבצע שינויים ולהשתיק חלק, או את כל האפליקציות בטלפון שלכם.

הטלפון שלכם יכול גם להשתיק את עצמו לפרקי זמן מסוימים. באנדרואיד, פתחו את ההגדרות ולאחר מכן בחרו צליל ורטט והפעילו את מצב "נא לא להפריע". המצב הזה יכול לעבוד בזמנים מוגדרים מראש, למשל שעות הלילה, או הפעלה ידנית כשאתם רוצים קצת שקט. אתם יכולים להחליט אילו אפליקציות רשאיות להציג התראות ומאיזה סוג. תוכלו גם לציין אנשי קשר מסוימים שעדיין יוכלו להגיע אליכם כאשר "נא לא להפריע" מופעל.

ב-iOS, פתחו את ההגדרות ולאחר מכן לחצו על מצב פוקוס. אתם יכולים להגדיר כללים מסוימים עבור תרחישים שונים (כמו להיות במשרד או נסיעה בין מקומות), ויש גם אפשרות רגילה של "נא לא להפריע". כדי לעזור להגביל הסחות דעת, אתם יכולים להגדיר שילובים ספציפיים של מסך נעילה ומסך בית, וכמו באנדרואיד, אתם יכולים לבחור אפליקציות ואנשי קשר שהכללים המותאמים לא חלים עליהם.

להפוך את הטלפון לפחות "מושך"

אסתטיקה היא חלק גדול ממינימליזם, ואתם יכולים להפחית במהירות את המשיכה החזותית של הטלפון עם ערכת צבעים קפדנית יותר וטפט פשוט יותר. אתם יכולים למצוא את האפשרות תחת תצוגה וטפט וסגנון בהגדרות אנדרואיד ותצוגה ובהירות וטפט בהגדרות ה-iOS.

אפשרות נוספת עבור טלפונים אנדרואיד היא Minimalist Phone: זוהי אפליקציית שמחילה ממשק בסיסי, מונוכרום, מבוסס טקסט, שמציעה כלים נוספים לניהול הזמן שאתם מבלים בתוך אפליקציות וחסימת התראות כאשר אינכם רוצים בכך. זו גישה מעניינת ואתם יכולים לחזור בקלות למצב הפעולה הרגיל של הטלפון בעת הצורך.

קנו טלפון טיפש

יש עוד אפשרות, והיא לקנות טלפון שתוכנן להיות מינימלי. מספר טלפונים מיוחדים זמינים מ-Nokia, למשל, החל מ-$50 בלבד, לא בישראל. אתם יכולים לבצע שיחות ולשלוח הודעות טקסט, אבל אין אינסטגרם או פייסבוק שיסיח את דעתכם מהעולם האמיתי, גוגל מפות מותקן במכשירים אלה, כך שאתם עדיין יכולים להתנייד.

בנוסף יש את ה-Light Phone II, טלפון של 300 דולר שנבנה כדי להיות קל ככל האפשר. יש לו מסך תצוגה אלקטרופורטית, כמו הקינדל, הוא כולל רק היסודות מבחינת פונקציונליות והממשק הוא רק שורות טקסט וכמה אייקונים שנבחרו בקפידה. מעבר למשהו כזה עלול לצמצם ברצינות את השימוש בטלפון שלכם.

משהו דומה מוצע על ידי ה-Wisephone, מה שיעלה לכם בערך 400 דולר. הוא קצת יותר מתקדם מה-Light Phone II, הוא יכול לצלם תמונות ויש גם אפליקציית מפות בסיסית כלולה - אבל שוב יש ממשק מונוכרום שמשתמש רק בטקסט, וכמעט שאין בו עוד אפליקציות. אתם לא הולכים לבזבז שעות מהחיים שלכם בגלילה ברשתות החברתית ב-Wisephone.