N12
פרסומת

אילון מאסק הודיע לטוויטר: מבטל את עסקת הרכישה של הרשת החברתית

מנכ"ל טסלה הודיע על ביטול העסקה שהוערכה בכ-44 מיליארד דולר • הנהלת טוויטר מבטיחה לנקוט צעדים משפטיים: "בטוחים בהסכם המיזוג ובסגירת העסקה במחיר ובתנאים שכבר סוכמו" • עוד לפני הודעת מאסק - מניית טוויטר צנחה בכ-7% • החוזה בין מאסק לטוויטר קובע: העסקה לא יוצאת לפועל - הצד המבטל ייקנס במיליארד דולר

אסף רוזנצוייג
עמית ולדמן
פורסם: | עודכן:
אילון מאסק
אילון מאסק הודיע לטוויטר: מבטל את עסקת הרכישה | צילום: Susan Walsh, ap
הקישור הועתק

מנכ"ל טסלה, המיליארדר אילון מאסק, הודיע הלילה (בין שישי לשבת) כי הוא מבטל את העסקה לרכישת טוויטר. העסקה שמוערכת בכ-44 מיליארד דולר, מבוטלת לטענת מאסק מאחר שטוויטר "לא סיפקה מספיק מידע על עסקיה".

לכתבות נוספות בנושא:

על פי דיווח ברויטרס, מניות טוויטר ירדו בכ-7% במסחר הממושך. בעקבות הודעת מאסק, יו"ר טוויטר ברט טיילור אמר כי דירקטוריון החברה מתכנן לנקוט צעדים משפטיים לאכיפת הסכם המיזוג - ולנצח בבית המשפט. "מועצת המנהלים מחויבת לסגור את העסקה במחיר ובתנאים שסוכמו עם מר מאסק", טען יו"ר הדירקטוריון, ברמז למחיר שהציע מאסק לרכישת טוויטר באפריל, שעמד על סך של 54.2 דולר למניה.

עורכי הדין של מאסק אמרו כי "טוויטר נכשלה וסירבה להגיב על בקשות מרובות למידע על חשבונות מזויפים או ספאם בפלטפורמה, דבר שהוא בסיסי לביצועים העסקיים של החברה". לטענתם, "טוויטר הפרה מהותית כמה הוראות בהסכם, ונראה כי הציגה מצגים כוזבים ומטעים שעליהם הסתמך מאסק בעת ההתקשרות בהסכם המיזוג".

פרסומת

לפני כחודשיים דיווחנו על כך שמאסק השהה את העסקה לרכישת הרשת החברתית, והתייחסנו להשלכות שיעלו למאסק מיליארדים. על פי ההסכם בין מאסק לטוויטר, ביטול עסקת המיליארדים מצד אחד הצדדים תחייב את הצד המבטל, ובמקרה הזה את מאסק, לשלם דמי ביטול של כמיליארד דולר אם לא ישלים את העסקה.