כשקרל פיי, אחד ממייסדי וואן פלוס בעבר ומייסד חברת Nothing בהווה, אמר שאנשים כבר לא מתרגשים מסמארטפונים חדשים והוא רוצה להחזיר להם את ההתרגשות הזאת, הוא יצר ציפייה ענקית לקראת שחרורו של הטלפון הראשון שלהם ה-Phone (1). הם שחררו מעט רמזים פה ושם, אבל הבטיחו שהוא יהיה שונה מכל מה שהכרנו. גם אני ציפיתי למכשיר יוצא דופן ופורץ דרך שיחזיר את ההתרגשות מטלפון חדש - ואז קיבלתי את המכשיר לסקירה.

phone (1) של nothing  (צילום: יונתן אפולט)
phone (1) של nothing | צילום: יונתן אפולט

עיצוב

נתחיל עם סימן ההיכר שעומד להיחרט בהיסטוריה של החברה הצעירה הזאת. ממשק Glyph שנמצא בגב המכשיר, הכיסוי השקוף שלו מציג ברגים חשופים ואת 900 נוריות הלד שהוא מצויד בהן, וכשהן נדלקות - הן יוצרות מגוון צורות מלוות בסאונד רובוטי תואם. יש שיכניסו את הממשק לתוך קטגוריית הביצועים, אבל אני בחרתי להכניס אותו תחת העיצוב, למרות שהרעיון של Nothing היה ליצור פה פונקציה שתעזור להבין מה ההתראה שהדליקה את האורות, הביצוע שלה לא מספיק מלוטש, ומצאתי אותו פחות פונקציונאלי משצפיתי. לכן הוא יותר רעיון עיצובי, די מגניב ושונה חייבים להודות. הוא בא לידי ביטוי בכמה פונקציות כמו המצלמה (עליה נוסיף בהמשך), ההטענה וההתראות. אפשר לבחור בין מספר, מוגבל מאוד כרגע, של צלילים וצלצולים והאורות מאחור נדלקים בסנכרון לסאונד שיוצא. כל זה טוב ויפה כל עוד אתם נוהגים להניח את הטלפון עם המסך כלפי מטה, אם כמוני, אתם נוהגים להשאיר את הטלפון עם המסך למעלה כדי לראות בעיניים שלכם את ההתראה שקיבלתם, אין ל-Glyph שימוש אמיתי, והוא יותר עיצוב שיגרום לסובבים לשאול אתכם: "מה זה הטלפון המגניב הזה?".

phone (1) של nothing  (צילום: יונתן אפולט)
phone (1) של nothing | צילום: יונתן אפולט

חזרה לנושא העיצוב, בגב תמצאו גם 2 מצלמות בולטות, מהמכשיר ללא מגרעת שתאחד אותן (דבר שמזמין אבק ברווח ביניהם). אם תתאמצו, תשימו לב שהמבנה שלו קצת דומה לאייפון, בעיקר בגלל מסגרת האלומיניום עם הקצוות המרובעים שלו. אותה מסגרת עשויה מחומר ממוחזר והוא קל לאחיזה, אם כי די חלקלק ועדיף לשים עליו כיסוי שקוף, שאפשר לרכוש בנפרד.

חומרה

ל-Phone (1) יש צג OLED בקצב רענון 120Hz וזכוכית גורילה בשני הצדדים. העבודה עם המסך היא חלקה ומהירה. יש לו ערכת שבבים Qualcomm® Snapdragon™ 778G+, שמתאימה לשוק הביניים אך גם היא עובדת לא רע בכלל. הטלפון עצמו מתחמם די מהר אבל לא מגיע לטמפרטורה גבוה במיוחד אז אפשר להמשיך לעבוד איתו. עוד בנתונים היבשים: יש לו 8 ג'יגה בייט זיכרון ו-256 ג'יגה בייט נפח אחסון, בהחלט נתון יפה לקטגוריה בה הוא נמצא, ואם לישראל יגיע בסוף הדגם של ה-12 ג'יגה, הוא בכלל יתקרב לקטגוריית הפרימיום שמעליו.

לצערנו, מבחינת זיכרון אין אפשרות להוסיף כרטיס חיצוני. הסוללה היא בנפח של 4,500 מיליאמפר-שעה (mAh) ולפי החברה היא אמורה להחזיק ל-18 שעות. בפועל, בסוף יום שבו עבדתי הרבה עם המכשיר הוא הגיע כמעט למספר חד ספרתי. לפי החברה, ניתן להטעין 50% מהסוללה ב-30 דקות אך לא יכולתי לבדוק את זה כי לא היה לי ראש מטען שמתאים והחברה, כמו מספר חברות אחרות, החליטה לא לספק מטען באריזה, ספק כדי "לשמור על הסביבה", ספק כדי להשאיר את האריזה הקטנה שלהם, וספק סתם כדי להרוויח עוד כסף על מוצרים נלווים.

מצלמה

עוד דבר שהחברה התגאתה בו היא שהם הכניסו רק שתי מצלמות בניגוד לשלוש או ארבע אצל חלק מהמתחרים. באירוע ההשקה סיפר פיי: "השארנו רק את המצלמות החשובות ולא הכנסנו מצלמות מיותרות".

phone (1) של nothing - תמונה פורטרט (צילום: יונתן אפולט)
phone (1) של nothing - תמונה פורטרט | צילום: יונתן אפולט

בסוף אכן נשארו רק שתי עדשות, הראשית היא של 50 מגה-פיקסל עם חיישן של f/1.8 ומייצב תמונה, השנייה היא גם  50 מגה-פיקסל אולטרה רחבה עם חיישן של f/2.2. בחלק הקדמי של המכשיר יש מצלמת סלפי של 16 מגה-פיקסל אשר מספקת את הסחורה.

phone (1) של nothing - תמונת מאקרו (צילום: יונתן אפולט)
phone (1) של nothing - תמונת מאקרו | צילום: יונתן אפולט

אין עדשת טלפוטו והווידאו יכול להגיע רק עד 4K. בצילומים באור יום התוצאות טובות, צילום הפורטרט עם התנאים הנכונים יוצא טוב, אך ברגע שיש פחות אור תיתקלו בקצת גרעיניות. בלילה המצלמה קצת מתקשה, במיוחד כאשר אין הרבה אור, מצד שני תוכלו להשתמש בממש ה-Glyph כסוג של פנס מיוחד וזאת תוספת ממש נחמדה. בנוסף, ישנה אפשרות לתזוזה קצרה בתמונת סטילס בשם motion photo כפי שיש באייפון. הצבעים בתמונות יוצאים חדים, ובסך הכול ניתן להכריז על המצלמה כאחת מהתכונות היותר חיוביות שלו. יש סמארטפונים עם מערכי מצלמות טובים יותר, אך תצטרכו לשלם יותר בשבילם.

phone (1) של nothing - תמונה רחבה (צילום: יונתן אפולט)
phone (1) של nothing - תמונה רחבה | צילום: יונתן אפולט

יתרונות

המכשיר הזה מגיע עם שפה עיצובית מיוחדת משלו, וצריך להעריך את זה. בין אם זה הנורות מאחור, הפונט נקודות ועד לצליל הרובוטי, Nothing הצליחו לאחד את כל מה שקשור לנראות שלו ולתת אופי למכשיר. בניגוד לכמה מתחרים שנראים כמו העתק-הדבק.

בנוסף אולי הרעיון הכי מוצלח שלהם היה "לנקות" את המכשיר מדברים מיותרים, לא תמצאו פה אפליקציות מובנות ומעיקות על המכשיר, שאי אפשר למחוק למרות שאף אחד לא משתמש בהן, כן סמסונג אני מסתכל על הביגסבי המטופש שלכם. במקום זאת, הם נתנו גישה מהירה לכל אפליקציות גוגל הפופולריות. הם גם חתכו במצלמות המיותרות שכנראה לא הייתם משתמשים בהן בכל מקרה, אבל כן השאירו שתי עדשות טובות מאוד. הם בעצם יצרו מכשיר טוב אך בסיסי, עם מחיר נוח מאוד וטאץ' עיצובי שמשאיר חותם.

אבל לא רק שהחברה הבריטית הצעירה הצליחה ליצור מכשיר שידברו עליו, הם גם עשו אותו זול ולגמרי שווה את המחיר. התמחור שלו אפילו מרגיש קצת מתחת למה שאמור להיות, ונקווה שבדגמים הבאים הם ימשיכו עם המדיניות הזאת.

חסרונות

החיסרון הכי גדול מבחינתי היא ההבטחה למכשיר פורץ דרך, הוא לא פורץ דרך. הוא כן טוב והייתי ממליץ עליו למי שמחפש משהו בתחום הביניים. בנוסף חיי הסוללה שלו יכלו להיות טובים יותר, הוא יצליח להחזיק לכם כנראה עד שתחזרו מהעבודה אבל יכול להיות שתצטרכו לקחת אתכם את המטען, שקניתם במיוחד, למקרה שהיום שלכם יתארך עוד יותר.

החיסרון הנוסף הוא רק השערה, אין לי ילדים כדי לבדוק את זה, אבל ממשק ה-Glyph אולי יחזור להורים כבומרנג. לא מספיק שהילדים מבקשים את הסמאטרפון כדי לשחק בו משחקים, עכשיו יהיה להם ממשק שעושה אורות זוהרים ורעשים, אולי הילדים שלכם ייהנו ממנו יותר מידי.

טלפון Phone (1) של חברת Nothing  (צילום: יונתן אפולט)
טלפון Phone (1) של חברת Nothing | צילום: יונתן אפולט

שורה תחתונה
Nothing הבטיחו סמארטפון פורץ דרך - במציאות קיבלנו מכשיר טוב, זול עם חתימה עיצובית אבל זהו. זה לא סמארטפון שישנה את ההיסטוריה של הסמארטפונים. ממשק ה-Glyph הוא תוסף מגניב במקרה הטוב, וגימיק במקרה הרע - תלוי ברמת ההתלהבות שלכם מאורות וצלילים. מחיר ההשקה שלו 1,999 שקל בהחלט שווה את ההשקעה, אבל מדובר במכשיר ביניים טוב ולא מתחרה של האייפון או הסמסונג כפי שקיווינו. המכשיר לא עומד בהייפ שהחברה יצרה סביבו, אבל יש לו פוטנציאל, הוא כן בסיס מעולה לסדרת סמארטפונים עתידית עם תקווה שיפנו גם לקטגוריית הפרימיום בהמשך.

המכשיר מגיע בצבעים שחור ולבן ונמכר במכירה מוקדם במחיר השקה של 1,999 שקל ברשת באג, מחסני חשמל ופרטנר. האספקה שלו צפויה להיות החל מה-20.8.