החודשים האחרונים סימנו סוג של שינוי ברצון של הישראלים לעבוד בהייטק. אם השנים 2020-2021 התאפיינו ברצון עז לקפוץ על עגלת העבודה בהייטק בגלל המשכורות והתנאים בענף, בחודשים האחרונים נפילות רבות בשוק המניות הביאו להאטה בגיוסים ופיטורים רבים. עם זאת העבודה "בהייטקס" עדיין נחשבת ליוקרתית ומכניסה.

אם במקרה חשבתם לעבור לתחום או שאתם בדרך לראיון עבודה, נושא המשכורת בטוח עבר לכם בראש. חברת ההשמה להייטק JOIN מקבוצת K פיתחה מחשבון שכר חינמי שלא מתבסס רק על ניסיון וותק, אלא נותן דגש גם על פרמטרים אישיים, כמו למשל קבלת קידום בעבודה הקודמת, ניהול קהילה בתחום שלכם, ניסיון מחברת יוניקורן או אפילו עבר כספורטאים מצטיינים, המעיד על יכולת התמדה, משמעת עצמית ושאיפה למצוינות.
"המנהלים בימינו כבר לא מסתכלים רק על תואר או ניסיון, יש היום פרמטרים נוספים כמו עבודה בצוות, נאמנות למקום העבודה, משמעת עצמית ועוד", מספר רועי ריבשטיין, CTO בחברת JOIN.

העבודה על המחשבון לקחה כמה שנים והיא מבוססת על היכרות החברה עם התעשייה, סקרי שכר שערכו בדיגיטל ומחקרים. טבלת השכר שבנו מתבססת על אלפי תהליכים שליוו במשך השנה, דיווח של מועמדים בתהליכים שלא קשורים אליהם ודיווחי לקוחות. מעיון בטבלת נתוני השכר ל-2021-2022 שנאספו על ידי JOIN, עולה לדוגמה כי השכר ההתחלתי הגבוה ביותר הוא של מדען נתונים (Data Scientist) שעומד על 18-24 אלף שקל, ויכול להגיע ל-45-55 אלף ל-VP, vice president.

המחשבון עצמו בנוי מ-7 שלבים, המזכירים קצת את שלבי מחשבון הצ'קים לחתונות. תחילה אתם צריכים לבחור את התחום, משם תתקדמו לטייטל התפקיד, מספר השנים בתפקיד, תואר, איזה שוק אתם מתמחים בו, אפשרות להוסיף נתון שמעיד על המקצועיות שלכם כמו "אני מלמד את זה בתחום שלי", "אני מנהל קהילה בנושא" ו-"אני כותב בלוג בנושא", ולבסוף מה "כוח העל" שלכם, שלא קשור לתחום כמו ספורטאים או סיום בהצטיינות של שירות צבאי. 

ברגע שתסיימו המחשבון יראה לכם את ממוצע השכר בשוק לפי הקריטריונים ששמתם ואפילו ידע לצמצם זאת לשכר שאתם צריכים לבקש למשרה. לאחר מכן יש לכם אפשרות להוסיף את קורות החיים כדי להיכנס למאגר המשרות המתפרסמות בחברת JOIN.

ריבשטיין מספר כי התפקיד הכי מבוקש היה ועודנו מפתחים: "יחד עם זאת קיימת דרישה אדירה גם למעצבי מוצר, פרודקט מרקטינג (ביקוש שיא), מנהלי מוצר ואנליסטים מכל הסוגים". 

האם חל שינוי בחודשים האחרונים ברמת הביקוש וברמת השכר בהייטק?

"באופן כללי השכר לא מאוד השתנה בעקבות המשבר שאנו רואים בחודשים האחרונים. המסה הקריטית הגדולה של ציפיות השכר ה'שפויות' נשארה בערך באותו מקום, אולי מגמה קטנה של ירידה. אבל, תמיד יש את אלו שמבקשים מעל ומעבר לממוצע, ואם בחודשים הקודמים לא מעט מאלו קיבלו את מה שרצו, היום רואים את זה הרבה פחות. המנהלים חזרו אחורה ולא נותנים יד לדרישות מופרזות".